Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában csodás győzelmet aratott Skócia felett, ám a többi eredmény kedvezőtlenül alakult, így Marco Rossi együttese nem jutott be a nyolcaddöntőbe. Az MLSZ rövid üzenetben reagált a történtekre, és felhívta rá a figyelmet, hogy szeptembertől kezdődnek a Nemzetek Ligája küzdelmei.

A magyar válogatott a csereként beállt Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával vasárnap 1-0-ra legyőzte Skóciát, így megvolt az esélye arra, hogy bejusson a nyolcaddöntőbe a németországi Európa-bajnokságon. Ehhez elég lett volna annak teljesülnie, hogy Anglia legyőzze Szlovéniát, ám Gareth Southgate csapata borzalmasan játszott és csak 0-0-s döntetlenre volt képes a szlovénok ellen kedden. A magyar csapatnak az is kedvező lett volna, ha Portugália nem kap ki Georgiától, ám Cristiano Ronaldóék elképesztően motiválatlanul futballoztak és nagy meglepetésre sima 2-0-s vereséget szenvedtek.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group A Germany v Hungary
Szoboszlai Dominikéknek balszerencséjük volt a skótok elleni csodás győzelem után
Fotó: AFP/Lluis Gene

Folytatás a Nemzetek Ligájában 

"Kedvezőtlenül alakultak számunkra az Európa-bajnokság többi csoportjának eredményei, így a magyar válogatott nem került be a négy legjobb csoportharmadik közé, és nem jutott tovább a nyolcaddöntőbe. 

Folytatás ősszel a Nemzetek Ligájában" - 

vette észre a Magyar Nemzet, mit írt rövid bejegyzésében a Magyar Labdarúgó Szövetség.

A magyar válogatott hamarosan visszatér Németországba, legközelebb szeptember 7-én a Nemzetek Ligája negyedik idényében a németek ellen lép pályára Düsseldorfban. 

Szoboszlai Dominiék az NL-ben a németek mellett a hollandokkal és a bosnyákokkal kerültek egy csoportba az A divízióban.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről