Népszerűek a német rendőrnők

Vágólapra másolva!
Zöld egyenruhájukat ugyan nem cserélhetik le a sokkal divatosabb fekete-piros-sárga szerelésre, mégis ahol lehet, jelzik hazafiságukat a labdarúgó-világbajnokságon szolgálatban lévő rendőrnők.
Vágólapra másolva!

Stuttgartban például egy négyfős, fegyvert viselő hölgykoszorú minden egyes tagja fekete, piros és sárga hajgumival fogta össze szőke hajzuhatagát. Népszerűségük - vélhetően nem csak a német nemzeti lobogót idéző kellékek miatt - igen nagy volt a spanyol és tunéziai drukkerek körében, szinte percenként fotózkodtak velük. Eleinte általában rendre húzódoztak a kérés teljesítésétől, aztán persze egy mosoly kíséretében beleegyeztek. Fegyverükkel kapcsolatban viszont már kérlelhetetlennek bizonyultak, nem voltak hajlandóak elővenni és megmutatni azt a nagyközönségnek.

A rendőri jelenlét amúgy mind a 12 rendező városban észrevehető, a forgalmasabb részeken egyenesen állandó, de ez cseppet sem zavarja a drukkereket, mivel a rend éber őrei általában békés szemlélődőként viselkednek, sőt gyakran információ szolgáltatóként tevékenykednek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!