A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Glázer Róbert távozása után újra van vezetőedzője a Kispest labdarúgó-csapatának. Détári Lajos, a klub korábbi világválogatottja elviekben már korábban mindenben megegyezett Koncz Lászlóval, a KHFC egyik tulajdonosával, s a szerda délutáni utolsó tárgyaláson fél plusz egy évre szóló szerződést írt alá. Détárival a a kontraktus megkötése után beszélgettünk.

- Fél évvel ezelőtt elsősorban azért hiúsult meg Kispestre szerződése, mert a vezetők nem járultak hozzá ahhoz, hogy a saját stábját magával vihesse. Mostanra változott a helyzet?
- Többek között erről is szót ejtettünk, mindenesetre meggyőződésem, hogy nem kell túlzottan bő szakmai stáb a csapat mellé.

- Gondolom, a fejében már az erősítési tervek is összeálltak.
- Természetesen vannak elképzeléseim, kivel lehetne hatékonyabbá tenni a csapatot, ám ennek megvalósulása egyértelműen pénzkérdés. Azaz, csak addig nyújtózkodhatunk, ameddig a takarónk ér.

- Egyetért azzal, hogy a bajnokság végén a hat közé kerülés bravúrral érne fel?
- Egyetértek. Az előttünk álló tavaszi idény számunkra nagyon jól és nagyon rosszul is elsülhet. Abban biztos vagyok, hogy kiesési gondjaink nem lesznek, de hogy a felsőházba is sikerül bekerülnünk, az sok mindentől függ. Kezdve az erősítéseken, a felkészülés hatékonyságán át az ellenfelek keresztbeveréséig ebben a pontvadászatban minden előfordulhat. Az első négy-öt helyezett együttes kiemelkedik a mezőnyből, mégis azt mondom, a jelenlegi NB I-ben mindenki megverhet mindenkit, ahogy bárki bárki ellen ki is kaphat. Ezért elsőrendű célunk, hogy stabilizáljuk a formánkat, vagyis a Kispest egyszerűen nem lehet szeszélyes csapat.

"Tavasszal azt várjuk az edzőtől, hogy stabil együttest alakítson ki, amely a bajnokságot a középmezőnyben fejezi be" - mondta Koncz László, a kft. tulajdonosa. "Nyáron értékeljük a közös munka eredményét, és ha kölcsönösen elégedettek leszünk egymással, meghosszabbítjuk az együttműködést." A kispestiek 22 forduló után 26 ponttal a 7. helyen állnak.

Korábban:

Januártól Détári Lajos lesz a Kispest edzője

Bánki József

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!