Vágólapra másolva!
Kiütéses győzelmet aratott a BL-második Veszprém a vendég Dunaferr ellen a férfikézilabda NB I szerdai rangadóján. Ha a címvédő vasárnap pontot szerez a Szeged otthonában, akkor újra bajnok lehet. A szegediek csak nyögvenyelősen tudtak győzni az Orosháza ellen.

Férfikézilabda-NB I, rájátszás az 1-6. helyért:
Fotex KCV - Dunaferr SE 23-15 (13-6)
Veszprém, 2200 néző
vezette: Dobrovits, Tájok.
Fotex: STERBIK - DZOMBA 5, SARACEVIC 7 (1), CSOKNYAI, Zsigmond 2, Perez 1, Pásztor 2. Csere: Fazekas (kapus), Habuczki, Diaz, GÁL 2, Éles 3, Iváncsik 1, Gulyás. Edző: Zdravko Zovko.
Dunaferr: Stochl - Kertész 2, Marcinkevicius 2, Rosta 1, Kemény, Décsi, Bene 2. Csere: SZATHMÁRI (kapus), Mohácsi 6 (4), Tóth, Mocsai 2, Törő, Tombor. Edző: Ökrös Csaba.
kiállítások: 8, ill. 10 perc.
hétméteresek: 2/1, ill. 4/4.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 4-0, 11.: 6-1, 22.: 7-5, 46.: 19-9, 23.: 22-11, 59.: 22-16.

A Fotex KCV szezonbéli utolsó hazai mérkőzésén búcsúzott a veszprémi közönségtől Zlatko Saracevic.

A hazaiak könnyedén játszva szereztek magabiztos előnyt a találkozó elején, Dzomba kínai figura után lőtt gólja után, már az ötödik percben időt kért Ökrös Csaba edző.

A játék képe azonban nem változott, a sokmozgásos játék ellen tehetetlen volt a Dunaferr, míg a veszprémi védelem és Sterbik kapus remekül teljesített. A félidő derekán nyitott védekezésre tértek át a vendégek, Tóth került irányító posztra, és ezzel megközelítették a címvédőt. A játékrész hajrájára ismét felpörgő Fotex azonban megnyugtató előnyt harcolt ki a szünetig.

Fordulás után az újvárosi kapuba beálló Szathmári védéseinek köszönhetően egy ideig tartották magukat a vendégek, ám a kiváló csapatjátékot mutató veszprémiek mégis tízre duzzasztották a különbséget.

A hajrára beálló Fazekas is Sterbikhez hasonló teljesítményt nyújtott a kapuban, így a mezőnyjátékosok már csak az ünneplő publikum kiszolgálására törekedtek. A vendégek ezt kihasználva faragtak hátrányukból, ám a súlyos vereséget nem tudták elkerülni. Zovko mester az utolsó percekre lecserélte az aktív pályafutástól búcsúzó, 41 éves Saracevicet, helyére a 18 esztendős Gulyás állt.

A veszprémiek már a vasárnapi szegedi rangadón bebiztosíthatják bajnoki elsőségüket, amennyiben pontot szereznek a Tisza partján.

Zdravko Zovko: "Nagyon fontos találkozón nyertünk, mert a védelmünk remek teljesítményt nyújtott. A közönség csodálatos volt, mi pedig értük játszottunk."

Ökrös Csaba: "Küzdöttünk, de csak ennyire futotta erőnkből. Titkon reménykedtünk a pontszerzésben, de a mai napon nem tudtunk méltó ellenfelei lenni a Fotex Veszprémnek."

Zlatko Saracevic, akit a vállukon vittek le a pályáról játékostársai: "Nagyon készültünk erre a meccsre, megmutattuk a világnak, hogy milyen jók vagyunk. Örülök, hogy az utolsó veszprémi fellépésemen ilyen jól játszottam. Jó cirkusz volt!"

Pick Szeged - Every Day Orosháza 32-22 (15-14)
Szeged, 700 néző
vezette: Herczeg, Südi
Szeged: Fekete - BERTA 6, Bécsi 2, Doros 2, Mezei 1, Bajusz S. 8/7, MATIC 3. Csere: IVANOV, Nagy (kapusok) EKLEMOVIC 6, Laluska 3, Dr. Oszlánczi, Németh A. 1, Illyés. Edző: Dragan Djukic.
Orosháza: HODIK- GUNYA 5/1, Németh Z. 4, Dayka 2, ROSTA 4/3, Czina 1, Bajusz A. Csere: Szikora (kapus), Pásztor 2, Oláh, Szepesi 2, Raffai 2, Cselovszki. Edző: Buday Ferenc
gólok hétméteresből: 7/7 illetve 4/3
kiállítások: 16 illetve 12 perc.

Az első félidő 13. percéig a vendégek vezettek. A Szeged ekkor vagy pontatlanul lőtt vagy Hodik védett nagyon jól, és a hazaiak védekezése sem állt össze.

Később a volt válogatott Németh "Cseka" sorozatban szerezte az átlövés-gólokat, amiben persze Fekete is ludas volt. Nyögvenyelősen ugyan, de átvette a vezetést a Szeged, de a lefújás pillanatában lőtt Dayka gól miatt csak minimális előnnyel mehettek pihenni a hazaiak.

A fordulás után mintha mindkét gárdát kicserélték volna. A hazaiak fantasztikus negyedórát produkáltak, hiszen 12-1-re hozták ezt a szakaszt, pedig a vendégek tíz percen keresztül emberelőnyben játszottak. Volt, amikor kettős emberhátrányban is a szegediek szereztek gólt. Sajnálatos, hogy Németh Zoltán első félidei sérülése után, Mezei és a fiatal Szepesi is súlyos sérülést szenvedett.

Dragan Djukic: "Az első félidőben egy kicsit aludtunk, még érződött az elmúlt két vereség miatti nyomás. A második félidőben azután már az igazi arcunkat mutattuk."

Buday Ferenc: "Gratulálok a Szegednek a győzelemhez. Sajnálom, hogy csak egy félidőre futotta az erőnkből."

További eredmény:
Cegléd - Pécs 29-25 (15-12)

Pétervári Károly, Barok István

Ajánlat:

Korábban:

A Dunaferr legyőzte a Pick Szegedet

Fórum:

A kézilabda népszerűsége Magyarországon?

Mindent egy helyen az Eb-ről