A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!

A kecske megmenekült, a klub kiesett

Hétfői történetükkel ellentétben úgy tűnik, hogy Norvégiában kevesebb hithű katolikus él, mert ott egy néhány évvel ezelőtti történet szereplői kissé másként képzelték el az átok elűzését.

Az északi országban a kiesés ellen küzdő Tromsö IL-nél magyarázták azzal a csapat gyászos szereplését, hogy átok ülhet a gárdán, amit az egyik megkeseredett drukker mondott ki, mivel az Alfheim-stadion átépítése alatt nem ülhetett a megszokott helyére az arénában. Egy helyi farmer, bizonyos Jarle Johansson, tudomást szerezve az esetről, azonnal felajánlotta szolgálatait a klubnak, szerinte ugyanis az átok csakis azzal űzhető el, ha feláldoznak egy kecskét a pálya közepén.

Johansson szívesen hajlandó lett volna végrehajtani a műveletet az egyik saját nevelésű háziállatán a kiesés szempontjából sorsdöntő, SFK Lyn elleni bajnoki meccs szünetében, ám az egyesület vezetősége hosszas tanakodás után nem kért a dologból - az állatvédők ugyanis túlságosan is tiltakoztak a kecskeáldozat ellen. Ezek után nem csoda, hogy a Tromsö vereséget szenvedett, és ki is esett az élvonalból.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!