Vágólapra másolva!
A futball és a sztriptíz kapcsolatáról leginkább az egyes játékosok eltúlzott gólöröme juthat eszünkbe, esetleg a kicsapongó életmódot folytató labdarúgókra és viselt dolgaikra asszociálhatunk. Egyszer azonban az FC Barcelona elnöke, Joan Laporta is levetkőzött a nagy nyilvánosság előtt, igaz, nem szórakozás céljából, hanem kényszerűségből.

A katalán klub első embere éppen Bosznia-Hercegovinába utazott volna egy jótékonysági rendezvényre, ám a barcelonai repülőtéren a biztonsági kapu fémdetektora sehogyan sem akarta átengedni. A készülék első jelzését Laporta még nyugodtan fogadta, kiürítette a zsebeit, ám amikor megint áthaladt a detektoron, az ismét megszólalt.

A presidente erre levette a kabátját, de ez sem vezetett eredményre, és az egyre nagyobb érdeklődő közönség, na meg a zsurnaliszták szeme láttára megkezdődött a sztriptíz. Laporta odáig ment, hogy végül egy szál alsónadrágban állt a repülőtéren, és akkor végre becsekkolhatott a járatra.

Az elnök később már jókedvűen emlékezett vissza az esetre, ugyanakkor cáfolta azokat a híreket, hogy ingerülten viselkedett volna. "Hiába vagyok az FC Barcelona elnöke, nekem is át kell esnem a kötelező procedúrákon, akárcsak minden átlagembernek, még ha ez néha nem is valami kellemes dolog. A detektort valószínűleg szuperérzékenyre állították, de végig nyugodt maradtam" - magyarázta Laporta.

Mindent egy helyen az Eb-ről