A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka, a vasárnap zárult barcelonai világbajnokság kétszeres aranyérmese világcsúcsot úszott szerdán 200 méter vegyesen Eindhovenben, a rövidpályás Világkupa-sorozat hollandiai állomásán.

A Vasas klasszisa a 25 méteres medencében zajló verseny délelőtti selejtezőjében 2:04.39 perc alatt ért célba, 21 századdal megdöntve az eddigi rekordot. Az előző csúcsot az amerikai Julia Smit tartotta 2009. december 19. óta 2:04.60-nal.

Mögötte az eindhoveni selejtezőben két további magyar végzett a második és harmadik helyen: Verrasztó Evelyn 2:18.01-gyel, Jakabos Zsuzsanna 2:08.32-vel biztosította helyét az esti nyolcas döntőben.

Hosszú Katinka Eindhovenben sem lassított Forrás: MTI/EPA/Olaf Kraak

"Mivel iszonyú jó formában vagyok, úgy mentem oda, hogy oké, akkor nyomom, de kételkedtem, hogy előfutamban meg tudom-e csinálni" - idézte Hosszú Katinkát a Magyar Úszószövetség honlapja. "Aztán végigjöttem, elég jó úszás volt, beértem, akkor írták ki, hogy új világcsúcs. És akkor kezdett el mindenki üvölteni... Nagyon örülök, hogy sikerült, remélem, este megint megjavítom, mert szerintem tudok ennél kicsivel jobbat is. Ez olyan reggeli úszás volt..."

Hosszú a barcelonai vébén 200 és 400 vegyesen lett világbajnok, míg 200 pillangón bronzérmet szerzett. Második aranyérmét mindössze három nappal a rövidpályás világcsúcsa előtt nyerte meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!