Újrajátszhatják a szerb-albán Eb-selejtezőt

Stefan Mitrovic, Szerbia-Albánia, foci, botrány, drón
SERBIA, BELGRADE : Serbia's Stefan Mitrovic grabs a flag with Albanian national symbols flown by a remotely operated drone during the Euro 2016 group I football match between Serbia and Albania in Belgrade on October 14, 2014. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A Vecernje novosti információja szerint az Európai Labdarúgó Szövetség úgy dönt majd, hogy semleges pályán újra kell játszani a botrányos körülmények között félbeszakadt Szerbia-Albánia Eb-selejtezőt.

Az UEFA fegyelmi bizottsága október 23-ára ígérte a végső döntést a botrányos körülmények között félbeszakadt Szerbia-Albánia Európa-bajnoki selejtezővel kapcsolatban. A felek egymásra mutogatnak, és a másikat okolják a botrány kirobbanásáért, így valóban a mérkőzés újrajátszása tűnik a legjobb megoldásnak.

A vajdasági Magyar Szó szerint az UEFA is tisztában van azzal, hogy az incidensekhez mindkét fél hozzájárult, hiszen az albánok által a pálya fölé repített quadrocopterre kötött Nagy-Albánia zászlóval kezdődött a botrány, majd az albán játékosok támadtak rá Stefan Mitrovicra, akinek sikerült elkapnia a zászlót. A szerb szövetség sem ártatlan, hiszen már az incidens előtt pirotechnikai eszközöket használtak a szurkolók a lelátón, s fáklyákat dobtak a pályára, az ellenfél játékosainak védelme helyett pedig még a helyi rendfenntartók is ütötték az albán labdarúgókat.

Stefan Mitrovic az albán zászlóval Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A szerb Vecernje novosti úgy tudja, az UEFA fegyelmi bizottságának tagjai az újrajátszást támogatják, de az időpontról és a helyszínről lehet, hogy még jövő csütörtökön sem születik döntés.

A Magyar Szó szerint valószínű, hogy valamelyik, Szerbiával szomszédos országban kerülne sor a találkozó újrajátszására, így könnyen megtörténhet, hogy Bukarest mellett Budapest is képbe kerülhet. Bécs azonban kizárható, mivel ott nagyon sok szerb és albán él, s szinte biztos, hogy egy ott megrendezett találkozó újabb incidenshez vezetne.