Százmilliók zokognak: Messi és Ronaldo kéz a kézben esett ki a vébéről

fbl Horizontal
Portugal's forward Cristiano Ronaldo reacts after falling during the Russia 2018 World Cup round of 16 football match between Uruguay and Portugal at the Fisht Stadium in Sochi on June 30, 2018. / AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Az uruguayi válogatott 2-1-re legyőzte Portugáliát a 2018-as labdarúgó-világbajnokság második nyolcaddöntőjében. Ez pedig azt jelenti, amit talán csak nagyon kevesen tudtak elképzelni: az egyenes kieséses szakasz legelső napján Lionel Messi és Cristiano Ronaldo is mehet haza, a futballvilág két legnagyobb alakja nélkül folytatódik a vébé. Edinson Cavani duplázott, a második találat jó eséllyel pályázhat a torna legszebb góljának címére. Élő közvetítésünket itt olvashatják.

A mérkőzés legnagyobb kérdése az volt, hogy vajon búcsúzhat-e egy napon a világ két legjobb játékosa, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo. Előbbi már kiesett az argentin válogatott vereségével, így a két szupersztár találkozója biztosan elmarad, Ronaldo viszont még versenyben akart maradni a vb-címért.

A mérkőzés második percében máris veszélyeztetett Portugália, Joao Mário beadására érkezett Bernardo Silva, de a fejese jócskán fölé szállt. Négy perccel később Ronaldo lőtt 20 méterről kapásból, viszont a lapos löket pont középre ment.

Uruguay aztán (szokásához híven) az első komoly támadásából gólt szerzett. A két klasszis, Edinson Cavani és Luis Suárez játszott össze: előbbi jobbról ívelt a túloldalra, majd besprintelt a kapu elé, ahova érkezett utóbbitól a hajszálpontos beadás, a PSG csatára pedig teljesen egyedül bólinthatott a kapuba.

Ezzel a góllal az uruguayi csapat a legutóbbi három meccsén mindig betalált a legelső kapura tartó próbálkozásából.
Fonte gyorsan egyenlíthetett volna, de a fejese elment keresztbe, majd Suárez lőhetett szabadrúgást, és ezúttal is (akárcsak az oroszok ellen) laposan próbálkozott, azonban Rui Patricio eszén nem járt túl.

A portugálok is csak rögzített szituációból veszélyeztettek, de Ronaldo a sorfalba vágta a szabadot, miután jól feltűrte a nadrágját. Jóval többet volt a labda az Európa-bajnoknál, azonban gólhelyzeteket nem tudott kialakítani a portugál csapat.

CR, a divatforradalmár Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Christian Charisius

Az utolsó percekben Suárez előadásának tapsolhatott a szocsi közönség, a legvégén pedig Cavani lőtt Godín gyertyája után, más már nem történt az első félidőben.

Raphael Guerreiro távoli lövésével indult a második játékrész, de Muslera pulzusszáma még csak meg sem emelkedett. Az 55. percben már annál inkább, egy kapu előtti kavarodást követően szögletet rúghattak a portugálok. Guerreiro beadásánál aztán Pepe emelkedett a legmagasabbra, és zavartalanul fejelt az uruguayi kapuba. Ez történik, amikor mindenki Ronaldóra figyel.

Uruguay viszont nem tört össze attól, hogy 325 perc után gólt kapott a vb-n, rögtön tudott válaszolni a dél-amerikai csapat, méghozzá egy gyönyörű találattal. Muslera kirúgása Bentancurnál kötött ki, aki Cavani elé tálalt, a csatár pedig fantasztikus csavarással vette be Rui Patricio kapuját.

Egyedül Muslera nem nyugodott meg, kiejtett egy könnyű beadást és csak Bernardo Silván múlt, hogy nem egyenlített Portugália, ő ugyanis nem találta el az üres kaput. Rögtön ezután Cavani sérült meg, akit maga Ronaldo segített le a pályáról. Hogy ez a fair play csúcsa, vagy az időhúzás kiküszöbölése volt a Real szupersztárjától, azt ki-ki döntse el.

Az utolsó negyedórában felpörgette az iramot Portugália, de Uruguay rendkívül hatékonyan tömörült be a kapu elé, szinte az összes kísérlet a blokkban halt el. Ami pedig utat talált a kapuig, az Muslera kezében. A hosszabbítás utolsó perceiben még Rui Patricio is előre húzódott, de ez sem hozta meg a hőn áhított egyenlítő gólt, így

Uruguay 2-1-re győzött, és bejutott a legjobb nyolc közé, ahol Franciaországgal találkozik.

2018. 06. 30. pedig Lionel Messi és Cristiano Ronaldo életében is fekete nap, mindketten egy napon esnek ki és kulloghatnak haza Oroszországból.

1Sípszó (kezd + vég)
7GólEdinson Cavani
7GólEdinson Cavani
46Sípszó (kezd + vég)
47Sípszó (kezd + vég)
55Gól
55GólPepe
62Gól
62GólEdinson Cavani
63CsereRodrigo Bentancur
65Csere
73Csere
80CsereNahitan Nandez
85CsereJoao Mario
90Sárga lapCristiano Ronaldo
94Sárga lapCristiano Ronaldo
96Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-4-2
4-4-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Mindent egy helyen az Eb-ről