Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Szombat délután három órától a magyar labdarúgó-válogatott megkezdi szereplését a németországi Európa-bajnokságon. Marco Rossi együttese Kölnben játszik rendkívül fontos mérkőzést a svájci együttessel. A mérkőzés előtt Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya és a csapat két játékosa, Bolla Bendegúz és Nego Loïc válaszolt az újságírók kérdéseire a kölni RheinEnergieStadionban.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokságról, Németországból.

A péntek esti sajtótájékoztatón Bolla Bendegúz és Nego Loïc „szerepeltetése” azért volt érdekes, mert a két játékos azonos poszton futballozik, így bombameglepetés lenne, ha a Svájc elleni találkozón mindketten a kezdőben kapnának helyet. Alapjáraton számít alapembernek, azonban Bolla szenzációsan futballozott az Izrael elleni felkészülési meccsen. Nem mellesleg Nego a héten kisebb sérüléssel bajlódott, így a válogatott szerdai nyílt edzésén a társaitól külön tréningezett. 

„Jól haladok a felépüléssel. Meglátjuk, hogy állok majd holnap. Ez a meccs napján el fog dőlni” – kezdte a sajtótájékoztatót Nego Loïc a sajtótájékoztatót, akitől Bolla Bendegúz vette át a szót, aki a Svájci Kupa-döntő miatt később érkezett a magyar válogatott edzőtáborába.

„Kicsit később csatlakoztam, de ez nem jelentett gondot. 

Fontos volt, hogy az ír meccs után jól játszunk az izraeliek ellen. Hála istennek ez sikerült. A saját teljesítményemmel is elégedett lehetek. Sikerült önbizalmat építenünk, úgyhogy kihoztuk belőle a maximumot

– mondta Bolla Bendegúz, aki elárulta, hogy a szombati meccs előtt semmit sem fognak másként csinálni, mint általában. 

Magyarország, magyar válogatott, központ, főhadiszállás, szállás, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, euro2024magyarok, Weiler im Allgäu, autogram osztás, autogramosztás, aláírás, aláírásosztás, 2024.06.12.
Bolla Bendegúz kupagyőzelemmel hangolt az Eb-re
Fotó: Mirkó István

„Megreggelizünk, sétálunk egyet, aztán jöhet az ebéd. Után hangolódunk a meccsre, lesz egyéni videózás, hogy kicsit felfrissítsük az elemzést” – folytatta az Rapid Wien játékosa. 

„Olyan csoportban vagyunk, amiben nagyon jó csapatok vannak. Mi is azok vagyunk, és már hozzászoktunk olyan kemény meccsekhez, mint amilyen holnap lesz. Készen állunk, mindenki összpontosít, tudjuk mennyire fontos az első meccs” – vette át a szót Nego, akit arról is kérdeztek, hogy milyen a kapcsolata a posztriválisával, Bolla Bendegúzzal.

„Nem riválisok vagyunk, sokkal inkább csapattársak. Bendegúz nagyon tehetséges játékos, szoktam neki tanácsokat adni, mert látom, hogy nagyon sokra viheti. 

Én is tanulok tőle, mert ha tetszik valami a játékában, azt magamévá teszem. Bendegúz nagyon jól játszott Izrael ellen. A kapitány fog dönteni, és el fogjuk fogadni. Egy család vagyunk és a legjobbat akarjuk mindenkinek

– mondta a Le Havre szélsője. 

SZOBOSZLAI Dominik; NEGO Loic
Nego Loïc és Szoboszlai Dominik a válogatott edzésén
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Bolla Bendegúz utánpótlásszinten együtt futballozott Szoboszlai Dominikkel és Csoboth Kevinnel is, most pedig mindhárman itt van a magyar válogatott Eb-keretében. 

„Elképesztő, hogy honnan indultunk még 2007-ben. Büszkeséggel tölt el, hogy most itt vagyunk, és készületünk az Eb-re. Ez mutatja, milyen jó munkát végeztünk el ebben a kis klubban, a Főnix Gold FC-ben. Bízom benne, hogy ez a munka folytatódni fog” – mondta Bolla, aki elárulta, hogy szombaton majd reggeli után sétálnak egyet, aztán jöhet az ebéd. Után hangolódnak majd a meccsre, lesz egyéni videózás, és kicsit felfrissítik az elemzéseket is.

„Svájc nagyon kemény csapat, ezt láthattuk az utóbbi években. 

Mindig képesek jó eredményt elérni. Elsősorban arra koncentrálunk, hogy nekünk mit kell tennünk a győzelemért. Svájc remek csapat, különösen Granit Xhakára kell figyelni, de nekünk is megvannak a magunk erősségei

– tette hozzá Nego, aki elmondta, hogy a tornát illetően nincs határ a magyar válogatott számára.

Ezt követően Marco Rossi érkezett a sajtótájékoztatóra, és elmondta, hogy a Svájc elleni meccset csak csapatként játszva lehet megnyerni. 

„Nagyon sok erősségük van. Kemény csapat, szilárd védekezéssel. Nagyon komoly minőséget képviselnek a középpályán is. Csapatként kell játszanunk, és oda kell figyelnünk az átmeneteikre is” – kezdte az olasz szakember, aki a Metropol kérdésére elárulta, hogy már megvan a fejében a kezdőcsapat, ám azt nem ismertette. 

Magyarország, magyar válogatott, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, euro2024magyarok, magyar válogatott edzés, Weiler-Simmerberg, 2024.06.14.
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya
Fotó: MTI/Illyés Tibor /  

„A magabiztosság egyre növekszik, napról napra növekedett, ahogy elkezdtük a közös munkát. A kemény munkával ez csak tovább növekedett és én bízom bennük. Hogy mi történik holnap, azt nem tudom, de majd a pályán megtapasztaljuk az érzelmeket. 

Az előző Eb-n is ott voltunk, jól játszottunk, de nem jutottunk tovább. Majd meglátjuk, most mi történik. Nem véletlenül vagyunk itt, hanem a pályán mutatott játékunk miatt. Szeretnénk főszereplők lenni az Eb-n, és örömet akarunk szerezni a szurkolóinknak"

– folytatta Rossi. 

Az olasz szakember ezt követően egy francia újságírótól megkapta azt a kérdést, hogy Nego franciaként mit tud adni a magyar válogatottnak. 

„Ő ugyanolyan magyar, mint én vagyok. Ahhoz, hogy a nemzeti csapatban játszhass, állampolgárnak kell lenned. Nego nagyszerű srác, nagyon sok időt töltött Magyarországon. Tavaly nyáron visszatért a francia bajnokságba, nagyszerű szezonja volt, folyamatosan játszott. Rendkívül összetett játékos, akinek a kiesése érzékenyen érint minket, ugyanis holnap nem számíthatunk rá” – mondta Rossi, aki hangsúlyozta, hogy a játékosa akármennyire lazának is tűnnek, érzik a nyomást, hiszen az Eb-re érkeztek, nem egy barátságos meccsre. 

Marco Rossi arról is beszélt, milyen szempontokat vesz figyelembe a csapat összeállításakor. 

„Sok mindent kell figyelemebe vennem, például, hogy ki hogyan teljesített az edzésen. 

Fontos, hogy összehasonlítsuk az ellenfelével is. Mindig figyelemebe vesszük az összeállításnál, hogy ki lesz az ellenfél. Megpróbálunk olyan játékosokat pályára küldeni, akik képesek tökéletesen védekezni és helyzeteket kialakítani. De az ellenfelek kvalitásait sosem hagyhatjuk figyelmen kívül

– tette hozzá az olasz mester, aki végezetül a svájci válogatott kapitányáról, Granit Xhakáról ejtett pár szót. 

Magyar fociválogatott, Európa-bajnokság
Marco Rossi alig várja, hogy elkezdődjön az Európa-bajnokság
Fotó: MTI/Illyés Tibor

„A pályafutása és az idei szezonja elképesztő volt. Veretlenül nyerte meg a Bundesligát a Leverkusennel, ott volt az Európa-liga-döntőben is. Az utóbbi években a világ egyik legjobb középpályása volt. Ő a játék egyik legfontosabb mozgatója, szeretnénk őt korlátozni” – tette hozzá Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. 

A magyar válogatott szombaton a svájciak ellen Kölnben kezdi meg az Eb-szereplését, majd Stuttgartban előbb június 19-én a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről