Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
Szombat délután három órától a magyar labdarúgó-válogatott megkezdi szereplését a németországi Európa-bajnokságon. Marco Rossi együttese Kölnben játszik sorsdöntő mérkőzést a svájci együttessel. A találkozó esélyeiről, a kezdőcsapatot érintő kérdésekről és a Szoboszlai Dominiket körülvevő tömeghisztériáról beszélgetett a Mediaworks két helyszíni tudósítója, Göbölyös András, az Origo Sport újságírója és Szabó Tamás, a Bors munkatársa.

A magyar válogatott szerdán este több mint egy órás nyilvános edzést tartott Weiler im Allgäuban. Marco Rossi csapata valósággal lázba hozta a környékbeli szurkolókat, a legtöbben Szoboszlai Dominikre voltak kíváncsiak. A Liverpool sztárjának minden mosolya és labdaérintése óriási üdvrivalgást váltott ki. Az edzés után a nemzeti csapat játékosai autogramokat osztogattak és szelfiztek a szurkolókkal. A legnagyobb érdeklődést ezúttal is Szoboszlai Dominik kapta.

Magyarország, magyar válogatott, központ, főhadiszállás, szállás, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, euro2024magyarok, Weiler im Allgäu, edzés, sajtónyilvános edzés, 2024.06.12.
Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya
Fotó: Mirkó István

A Liverpool világsztárja rendesen állta a sarat, mindenkihez volt egy jó szava, senkit nem hagyott faképnél, aki rá volt kíváncsi. Külön érdekesség, hogy láthatóan a magyar válogatott csapatkapitánya mellett is van már egy kirendelt biztonsági ember, csak úgy mint a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi mellett Miamiban.

Szoboszlai testőre mellett beszélgettünk a magyar válogatott Svájc elleni lehetséges összeállításáról, szóba került a játékosok lazasága és kitértünk arra is, hogy vajon a meccshiánnyal küszködő, ámde alapembernek számító Szalai Attilának vagy pedig annak a Dárdai Mártonnak van nagyobb esélye a csapatba kerülésre, aki mindössze csak három válogatottsággal rendelkezik.

A magyar válogatott szombaton a svájciak ellen Kölnben kezdi meg az Eb-szereplését, majd Stuttgartban előbb június 19-én a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről