Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Illegális bevándorló erőszakolt meg egy 14 éves lányt

Following Biden's order to restrict asylum migrant deportation continues by border patrols in California
Fotó: Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
14 éves lánnyal erőszakoskodott egy illegális bevándorló Floridában.
Vágólapra másolva!

Jose Chant, a 24 éves guatemalai állampolgárt csütörtökön tartóztatta le a floridai Okaloosa megye seriffhivatala. 

A lány a támadás után szólt a szüleinek, akik egy közeli kórházba szállították.

Az áldozat orvosi vizsgálata pozitív leletet mutatott a szexuális visszaélésre vonatkozóan"

– áll a seriffhivatal közleményében. „A floridai bűnüldözési minisztérium laboratóriumi eredményei a lány DNS-ét is kimutatták Chanon”.

Chan jelenleg az Okaloosa megyei börtönben van, bár a vám- és határőrség kérte, hogy vegyék őrizetbe. A gyanúsítottat korábban, 2024. február 9-én toloncolták vissza hazájába.

Nem ez az első eset, hogy illegális bevándorlók erőszakot követnek el.

A texasi rendőrség letartóztatott egy migránst, aki múlt héten két embert ölt meg az egyik Chick-fil-A étteremben. A gyanúsított, Oved Bernardo Mendoza Argueta 37 éves és El Salvadorból származik.

Az év elején egy georgiai hallgatót, Laken Rileyt, egy 26 éves venezuelai illegális bevándorló, bizonyos Jose Ibarra ölt meg.

A hatóságok szerint a 12 éves Jocelyn Nungaray meggyilkolása mögött is illegális bevándorlók álltak. A 21 éves Johan Jose Rangel Martinezt és a 26 éves Franklin Jose Pena Ramost egyaránt megvádolták a lány meggyilkolásával. A duó, akik a rendőrség közleménye szerint megfojtották Nungarayt, illegálisan lépték át az Egyesült Államok határát.

Volt egy 13 éves lány is – a nevét nem közölték – őt egy equadori, 25 év körüli illegális bevándorló, Christian Geovanny Inga-Landi erőszakolt meg. Inga-Landit beismerte, hogy bántalmazta a lányt. Az áldozat apja a támadás után elítélte Joe Biden határpolitikáját.

Sokan azonban nem csak az erőszakos cselekmények miatt aggódnak.

Tony Gonzalez képviselő (R-TX) nemrégiben arra figyelmeztetett, hogy a Tren de Aragua nevű venezuelai banda egyre nagyobb hatalomra tesz szert az Egyesült Államokban.

A Tren de Aragua tagjai részt vehettek egy nyugalmazott rendőr megfojtásában Floridában és egy New York-i rendőr megverésében.

Ugyanakkor vannak arra utaló jelek is, hogy külföldi terrorista szervezetek használhatják ki a határválságot.

Egy nemrégiben készült jelentés szerint Joe Biden elnöksége alatt több mint 400 illegális bevándorlót hozott be az Egyesült Államokba egy, az ISIS-szel kapcsolatban álló emberkereskedő szervezet. A jelentés alig néhány héttel azután készült, hogy nyolc, feltételezhetően az ISIS-szel kapcsolatban álló tádzsikisztáni állampolgárt tartóztattak le az Egyesült Államokban.

Biden elnöksége alatt eddig több mint 10 millió ember lépte át a határt. A Trump-kormányzat ideje alatt 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban összesen 415 000 bejelentett átkelést regisztráltak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről