A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
17:30KézilabdaHungary-Sweden
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
NyílNyíl

Rémisztő, hogy mit művelnek a balesetek közelében a magyar autósok

Vágólapra másolva!
Nálunk a katasztrófaturizmus sajnos nemzeti sportnak számít, pedig balesetveszélyes, másrészt kegyeleti, erkölcsi okokból is aggályos.
Vágólapra másolva!

Július 30-án kedden, az M7-es autópályán történt balesetnél megint tömegesen fordult elő a fotózás-videózás, a sok lassító jármű fantomdugót okozott. Korábban több alkalommal is felhívta már a figyelmet a közútkezelő (MKIF) az ebben rejlő veszélyekre és morális kérdésekre, de sok embernél még mindig a kíváncsiskodás nyer a biztonságos utazással szemben.

A Budapest felé vezető oldalon minden korlátozás nélkül haladhatott volna a forgalom, de köszönhetően a bámészkodóknak és a „ha nem videózom le, meg sem történt” embereknek (akik a baleset mellé érve elkezdtek lassítani, majd videózni) bedugult a pálya.

Ez miért probléma?

Az indokolatlan lassítások miatt úgynevezett fantomdugó alakul ki,

 valós ok nélkül előbb lelassul, majd megáll a pálya forgalma. Sokan nem mérik fel a helyzetet, hogy balesetveszélyt idézhetnek elő azzal, hogy a balesetre figyelnek és közben indokolatlanul lassítják a forgalmat. 

A másik, amibe nem gondolnak bele, hogy súlyos sérült is lehet a balesetnél. Valakinek az édesanyja, édesapja, nagymamája, nagypapája, gyermeke fekszik ott.  Egyikünk sem szeretné viszontlátni a családtagját ilyen kiszolgáltatott állapotban a közösségi média felületeken. Tiszteljük meg a másik embert! 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!