A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton csakis saját magát hibáztatja az elmúlt versenyeken mutatott gyenge formájáért, azonban úgy érzi, hamarosan kimászik a gödörből. Rubens Barrichello szerint figyelmen kívül kellene hagynia a kritikákat.

Egyre több kritika éri Lewis Hamiltont, aki a Nürburgringen aratott júliusi győzelme óta nem tudott felállni a dobogóra, ráadásul a pályán mutatott teljesítménye mellett a csapaton belüli helyzete is gyengülni látszik. Amíg a vb-tabellán is jobban álló Jenson Button csendben, de következetesen szállítja az eredményeket, Hamilton ütközései és nyilatkozatai miatt a McLaren folyamatos magyarázkodásra kényszerül.

Bár a versenyző elismeri, hogy gödörbe került, nem tartja kétségbeejtőnek a helyzetét.

"Minden élsportoló átmegy ezen, már másoknak is voltak hasonló gondjaik a teljesítményükkel. Nem vagyok egyedül, ez pozitívum" - magyarázta a Guardiannak adott interjújában, amelyben leszögezte, hogy nem magánéleti gondok állnak a rossz sorozat hátterében. "Az egyetlen probléma, hogy nem nyerek, illetve nem fejezem be a versenyeket, amikor kellene."

Hamilton többször keveredett nyilvános szócsatába ellenfeleivel, azonban saját gyenge teljesítményéről is mindig kritikusan nyilatkozott. Korábban elismerte, hogy csapattársa egyszerűen jobb munkát végzett nála idén, és ezúttal sem próbálta hárítani a felelősséget.

"Az elmúlt öt versenyen csakis magamat hibáztattam. Mindig úgy éreztem, hogy ha elkövetek egy hibát, én vagyok az első, aki felrakja a kezét, és bocsánatot kér" - mutatott rá. "Sosem álltam ki azzal, hogy 'ez a ti hibátok.'"

Bár Szuzukában ő sem tudott magyarázatot adni csalódást keltő teljesítményére, véleménye szerint csak idő kérdése, hogy újra visszatérjen a helyes útra - akár már Koreában. "Ha valami elromlik, az egyre rosszabb lesz, olyan ez, mint a dominó. Egyszer azonban a folyamat megáll, és jóra fordulnak a dolgok" - vélekedett. "Most ezeket a lapokat osztották nekem, és megpróbálom a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből. Nem látom okát, miért ne nyerhetnék ezen a hétvégén" - tette hozzá.

A versenyző azt is elárulta, hogy Jeongamban megpróbálta rendezni konfliktusát Felipe Massával, aki azonban a jelek szerint nem akart békülni. "Bocsánatot kértem. Ez van. Nem vagyok csalódott, nem igazán. Ha nem akar felnőttként viselkedni az ügyben, részemről rendben" - fogalmazott..

A 19 évnyi F-1-es tapasztalattal rendelkező Rubens Barrichello úgy véli, Hamiltonnak fejben kell elrendeznie a problémáit: csak úgy juthat vissza a csúcsra, ha nem foglalkozik azzal, hogyan vélekednek róla mások. "Vannak vélemények és kritikák, de ezt egyszerűen el kell viselni, nem szabad olvasni az újságokat, és azzal foglalkozni, hogy mint gondolnak mások" - szögezte le. "De én csak kívülálló vagyok, neki kell hinnie magában."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!