A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A német úgy véli, pályafutása első részében könnyebb volt kiemelkedni a mezőnyből. Szerinte manapság az autók behatárolják a vezetéstechnikai lehetőségeket, és a versenyzők hozzáállása is profibb lett.

Michael Schumacher 2006-ban, hétszeres világbajnokként bejelentette, hogy befejezi Forma-1-es pályafutását, három év kihagyás után azonban úgy döntött, visszatér a Mercedes a színeiben. A németeknél töltött három szezon alatt végül meg sem tudta közelíteni korábbi sikereit: mindössze egy dobogós helyezést szerzett, a bajnokságban pedig mindháromszor csapattársa, Nico Rosberg mögött végzett.

Az F1-nek idén végleg búcsút intő Schumacher úgy véli, a sportág sokat változott azóta, hogy 2006-ban ideiglenesen abbahagyta a versenyzést. "Igen, mert most sokkal szorosabb a mezőny" - válaszolta, amikor az Auto Motor und Sport arról kérdezte, manapság nagyobb harc zajlik-e a versenyzők között.

"Pályafutásom korábbi éveiben egy versenyzőnek arra is volt esélye, hogy ne csak pár tizeddel, hanem akár egy teljes másodperccel gyorsabb legyen a többieknél" - magyarázta. "Hogy miért? Mert az autók aerodinamikai balansza nem volt olyan jó, mint most, ezért sokkal ingerlékenyebben viselkedtek. A versenyzőknek emiatt vezetéstechnikailag sokkal több lehetőségük volt. Manapság aerodinamikai szempontból stabilabbak az autók, és a balanszuk is jobb - a pilóták mozgástere ezért beszűkült."

Schumacher szerint a kiegyenlítettebb mezőny és a nagyobb küzdelem nem jelenti automatikusan azt, hogy a mai versenyzők jobb képességekkel rendelkeznek, legfeljebb a hozzáállásuk lett profibb. "Mindig a legjobb versenyzők kerültek be a Forma-1-be" - jelentette ki. "Én annak idején új mércét állítottam fel a munkamódszeremmel, de a korábbi ellenfeleim is ezen az úton jártak: ők is hozzászoktak ahhoz, hogy tökéletes munkát végezzenek. Manapság talán annyi a különbség, hogy az új generáció már eleve ezen mércék alapján nőtt fel."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!