A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:50TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
21:20VívásMohamed El Sayed-Tibor Andrasfi
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Úgy érzi, új csapatánál kevesebb energiája megy el arra, hogy letudja a versenyzés melletti kötelező programokat. A Mercedesnél több időt tud a saját életére fordítani, mint a McLarennél.

Lewis Hamilton Mercedeshez szerződését több tényező segítette elő. Az egyik az lehetett, hogy a McLarennél nevelkedett pilóta 2011-ben nagyon elfoglaltnak érezte magát, és jelezte is, hogy megcsömörlött a túl sok kötelező programtól és az ezzel járó utazástól, ami a pályán nyújtott teljesítményének is ártott. A McLaren ennek hatására csökkentette PR-eseményeinek a számát, de az egyéb igények miatt Hamilton mégsem kötött új szerződést velük.

A brit január óta hivatalosan a Mercedes alkalmazottja, és pozitív változást tapasztalt a PR-eseményekkel kapcsolatban. "Ugyanúgy vannak szponzoraink, és meg kell jelennünk a rendezvényeiken, ugyanúgy kell filmeket forgatnunk, tehát nincs óriási különbség (a két csapat) üzletpolitikája között" - idézte őt az Autosport. "Azonban úgy gondolom, itt a versenyző és a teljesítménye van a középpontban. Azt vettem észre, hogy itt lényegesen jobb a versenyző dolga abból a szempontból, hogy felkészüljön a feladatára."

"Azt akarja a csapat, hogy fizikálisan és mentálisan egyaránt felkészült legyek, és mindent el akarnak intézni, hogy minden rendben legyen."

"Nem az van, hogy nagyobb szabadságot kaptam, hanem egyszerűen csak több időm van az életemre,"

Hamilton az idei esélyeit illetően többször kijelentette, hogy a Mercedes képes lehet futamgyőzelmekre, ugyanakkor további fejlesztésekre buzdította csapatát. Toto Wolff, a csapat új résztulajdonosa az ORF 1-nek adott interjúban méltatta Hamilton képességeit, és kiemelte, hogy két tesztnap után a pályán dolgozó csapat összes tagját név szerint ismerte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!