A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Téli szabadsága végeztével új alakulatának összes részlegét végiglátogatta Maurizio Arrivabene kérésére. 

Hivatalosan is megkezdődött Sebastian Vettel pályafutásának új szakasza: a Red Bulltól elcsábított négyszeres világbajnok versenyző a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene kérésére Maranellóba utazott, ahol a Ferrari csapatának tagjaival ismerkedett meg. Vettel az összes olyan részleget végigjárta, amellyel mostantól kapcsolatban állhat majd a munkája során.

A német pilóta a tavaly októberi Japán Nagydíj során közölte a Red Bull-lal, hogy öt év után átigazol a Ferrarihoz. Ők viszont csak az Abu-Dzabi Nagydíj előtt erősítették meg az addigra már mindenki számára világos tényt, hogy Vettel váltja a McLarenhez szegődött Fernando Alonsót. A 2010 és 2013 között verhetetlennek bizonyult négyszeres világbajnok a futam utáni teszten civilben ugyan, de már az olaszok munkáját követte figyelemmel.

Vettel a Ferrari tagjaival szelfizett Forrás: Ferrari

Vettel decemberben egy tesztnapot is lebonyolított Fioranóban, ahol egy kétéves próbált ki, de a feladata elsősorban akkor is az ismerkedés, a csapatba való beilleszkedés volt.

A Formula E-ben is szívesen látnák

Fiatal kora ellenére Vettel többször is hangot adott annak, hogy a régi vágású autóversenyt szereti a nagy lökettérfogatú, belső égésű motorokkal, kevés elektronikával és sok lóerővel, ezért az F1 tavaly megkezdett új korszakával, és a szintén 2014-ben elindított Formula E-vel sincs kibékülve.

A világ első elektromos autóversenyének promótere viszont bízik abban, hogy a bajnokságban jelenleg csapatot működtető, szintén négyszeres világbajnok Alain Prosthoz hasonlóan egy napon majd Vettel is bekapcsolódik a Formula E-be.

„Nagyra tartjuk Vettelt" – nyilatkozta Alejandro Agag. „Ő viszont sajnos nem szereti a Formula E-t. Egy napon talán mégis meg tudjuk majd győzni, hogy versenyezzen nálunk. Vannak emberek, akik szerint ami nem olyan gyors (mint az F1), az nem is olyan menő. Tiszteletben tartjuk a véleményét, de azt is, hogy Alain Prost máshogy gondolkodik."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!