Sainz ígéri, befejezi a Ferrarik sorozatos összetörését

Forma-1, Olasz Nagydíj, Carlos Sainz, Ferrari
Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr gets out of his car after a crash during the second practice session at the Autodromo Nazionale circuit in Monza, on September 11, 2021, ahead of the Italian Formula One Grand Prix. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Carlos Sainz is érzi, hogy az utóbbi időben túl sokszor törte össze az autóját, ezért a Ferrari pilótája ígéri, egyhamar nem teszi ezt meg újra.

Amilyen sok dicséretet kapott a szezon első felében azért, hogy az idei szezonra csapatot váltó pilóták közül neki sikerült a leggyorsabban alkalmazkodnia új munkaeszközéhez, az utóbbi időben annyi kritika éri Carlos Sainzot a túl gyakorivá váló balesetek miatt. A hungaroringi időmérőn és a hollandiai harmadik szabadedzésen összetört Ferrarik után a spanyol pilóta Monzában is megrongálta az autóját, amikor a második szabadedzésen orral a falnak csapódott. Utóbbi esetet még a verseny után sem értette.

Sainz balesete a monzai második szabadedzésen

Miként Hollandiában, Sainz szerencséjére Olaszországban sem kellett kihagyja az időmérőt, illetve utóbbi esetben a vasárnapi rajtrácsról döntő sprintfutamot, de így is volt miért vakarnia a fejét.

– nyilatkozta már az Olasz Nagydíj után. – Az autó a teljes hétvége során nagyon semlegesen viselkedett az Ascariban, de sokat küszködtem az egyensúllyal. Azt hiszem, továbbra is tanulási fázisban vagyok a kocsi megértésével kapcsolatban. Noha eléggé semlegesnek tűnik a kanyar közepén, óvatosnak kell lennem, amikor rálépek a gázra."

Sainz úgy véli, az említett három baleset nem függ össze.

„Szerintem három különböző balesetről beszélünk három különböző okkal. Zandvoortban egy kicsit lementem az ideális ívről és elveszítettem a kocsit, az nagyon is vezetői hiba volt. Budapesten pedig eléggé biztos vagyok benne, hogy a versenyzőként valaha megtapasztalt egyik legnagyobb széllökés ért."

Kezd túl sok lenni a baleset a spanyolnál Forrás: AFP/Miguel Medina

Ezzel együtt Mattia Binotto csapatfőnök már célzott rá, hogy a Sainznak itt lenne az ideje összerakni egy hibamentes versenyhétvégét, és a pilóta is érzi, hogy egy kicsit túl gyakorivá váltak az autótörések, ezért azt tervezi, hogy most egy ideig nem lesz hasonló. „Nem ideális a helyzet, mert az utóbbi időben túl sok javítást kellett miattam végrehajtania a szerelőknek és a csapatnak, de biztos vagyok benne, hogy egyhamar nem fog újra előfordulni és felállok ebből. És igen, tanulnom kell belőle és ki kell derítenem az okokat, mert ez nem ideális."

Mindent egy helyen az Eb-ről