Hamilton továbbra sem tett le a nyolcadik világbajnoki címről

Forma-1, Azeri Nagydíj 2023, vasárnap, Lewis Hamilton, Lando Norris
Hamilton idei szezonja egyelőre nem egy sikersztori
Vágólapra másolva!
Toto Wolff csapatfőnök szerint, Lewis Hamilton még mindig arra vágyik, hogy megnyerje a rekordot jelentő nyolcadik Forma-1-es világbajnoki címét Mercedesszel.

A W14-es autó nem hozta azt a fellendülést, amit a csapat a tavalyi szezonban Brazíliában elért késői sikerek után várt, így elismerték, hogy változtatni kell az autó koncepcióján, hogy felvehessék a versenyt a Red Bull-lal és a Ferrarival.

Hamilton idei szezonja egyelőre nem egy sikersztori Forrás: AFP/Natalia Kolesnikova

Az előszezoni tesztek során érződött, hogy valami nincs rendben, Hamilton pedig azt állította, hogy a csapat nem hallgatta meg őt az autó tervezési irányával kapcsolatos aggályai miatt.

A technikai vezetésben történt változás, Mike Elliott és James Allison helycseréje lehetővé tenné, hogy jobb eredményeket érjenek el, Wolff pedig azt mondta, hogy Hamilton továbbra is arra törekszik, hogy nyolcszoros Forma-1-es világbajnok legyen.

„Szerintem nagyon is érzi, hogy erős, és mi is ugyanezt érezzük, de idén nem a bajnoki címért fogunk versenyezni.

– idézi a RacingNews365.com a Mercedes csapatfőnökét.

Wolff szerint Hamilton még mindig motivált, hogy sikereket érjen el a csapattal, tekintettel a közelmúltban tapasztalt nehéz időszakukra, és továbbra is azt mondja, hogy "jó helyen" van, ami a munkakapcsolatukat illeti.

Toto Wolff a Mercedes csapatfőnöke Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

„Nincs kétségem afelől, hogy motivált, hogy ezt elérje, szóval ez az, amit szeret csinálni, ez a képessége.

Remek kapcsolatban vagyok vele, a csapaton belül pedig az elmúlt tíz évben ő volt az egyik legerősebb pillér" – tette hozzá Toto Wolff.

Hamilton a 2021-es Szaúd-arábiai Nagydíj óta még nem nyert futamot, tavaly mindössze kilenc dobogós helyezést ért el, 2023-ban pedig eddig egyet, az Ausztrál Nagydíjon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!