Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Hivatalosan még nem dőlt el, ki lesz a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton utódja a Mercedesnél 2025-től, de a korábbi F1-es világbajnok Jacques Villeneuve szerint Toto Wolff már rég meghozta a végleges döntést.

Az már biztos, hogy 2025-től Lewis Hamilton a Ferrarinál folytatja pályafutását, ám az még nem dőlt el hivatalosan, hogy ki lesz a hétszeres világbajnok utódja a Mercedesnél. George Russell helye továbbra is biztosnak tűnik a német istállónál, Toto Wolff csapatfőnök pedig az F1-es Kanadai Nagydíj hétvégéjén minden eddiginél egyértelműbbé tette, hogy a Formula-2-ben szereplő 17 éves Andrea Kimi Antonelli a fő jelöltjük.

Andrea Kimi Antonelli, Mercedes, Forma-1
Andrea Kimi Antonelli lehet Lewis Hamilton utódja a Mercedesnél
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Toto Wolff nagy egója játszhatott szerepet a döntésben

A Forma-1 1997-es világbajnoka, a kanadai Jacques Villeneuve szerint a Mercedesnél ez a kérdés már rég eldőlt, függetlenül attól, hogy még nem érkezett róla hivatalos bejelentés.

"Toto Wolff nem fog elfogadni más megoldást, mint Antonellit. Az ajtó bezárult ott. Ez most már Antonelli csapata a jövőre nézve. Évek óta erre készül. 

Toto Wolff egója is nagy szerepet játszott abban, hogy Antonellit választja. Be akarja bizonyítani a világnak, hogy helyes volt fogadnia a fiatal olaszra, amikor még csak 12 éves volt. Meg akarja mutatni, hogy már akkor látta benne a jövő világbajnokát" - 

idézte a formula.hu Villeneuve szavait.

A 2024-es Forma-1-es szezon június 21. és 23. között a Spanyol Nagydíjjal folytatódik. Kilenc versenyhétvége után a 194 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 131 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről