Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Vágólapra másolva!
A Mercedes Forma-1-es csapatának brit sztárja, George Russell őszintén beszélt arról, hogy pszichológushoz jár, amit szerinte sokan a gyengeség jelének tartanak, ő azonban másként gondolkodik erről.

A Forma-1-ben való szereplés mind fizikálisan, mind pedig mentálisan hatalmas kihívás elé állítja a pilótákat. A versenyzők többségének meglehetősen nehéz és magányos volt az F1-ig vezető út, George Russell pedig hamar felfedezte azokat a mentális kihívásokat, amelyekkel meg kellett küzdenie. A Mercedes pilótája még 2020 előtt kezdett pszichológussal dolgozni, mivel úgy látta, elsősorban mentális tud fejlődni. A brit versenyző még az Emilia Romagna Nagydíj előtt a Mentális Egészség Tudatosság Hete alkalmából kiemelte a mentális egészség fontosságát.

george Russell, lewis Hmilton
George Russell többször is szakember segítségével tette túl magát a csalódásokon
Fotó: AFP

"Ahogy idősebb lettem, valahogy felismertem, mennyire fontos a mentális egészség. Tizenéves lehettem, amikor számos kihívással és nehéz pillanattal kellett megküzdenem az iskola elhagyásától az álmaim megvalósításáig. 

Nem volt sok barátom vagy hasonló korú ember körülöttem, és ilyenkor nem igazán érted, mit csinálsz, vagy min mész keresztül. Aztán a Forma-1-ben felülsz az érzelmi hullámvasútra. Még egy jó hétvége után is képes vagy egyfajta érzelmi másnapossággal ébredni hétfő reggel"

 – mondta Russell.

Russell szerint fontos pszichológus segítségét kérni

Russell elárulta, hogy számára rendkívül fontos volt pszichológus segítségével jobban fel tudta fedezni az érzelmi- és mentális kihívások kezelését. A brit pilóta egyáltalán nem tartja a gyengeség jelének, hogy évek óta pszichológussal dolgozik, ugyanis elmondása szerint a szakember segített neki levenni a nyomást, amit a Forma-1 helyezett a vállára.

"Számomra nagyon fontos volt, hogy megtaláltam a módját annak, hogyan kezeljem a nyomást, de nem csak a teljesítményem, hanem a boldogságom miatt is" - mondta Russell, aki szerint mindenkinek hasznára válna a pszichológus, még azoknak is, akik a világ tetején érzik magukat.

"Úgy gondolom, mindannyiunk számára előnyös lehet, ha egy szakemberrel beszélgetünk - még akkor is, ha nem érezzük úgy, hogy szükségünk lenne rá. Már csak az, hogy valakivel beszélhetek, aki esetleg leveszi a terhet a vállamról, vagy tanácsokat ad arra vonatkozóan, hogyan fejlődhetek. Én nagyon élvezem. Ugyanúgy, ahogy szeretek edzőterembe járni, és fitten tartani magam, ugyanúgy igyekszem az elmémet is formában tartani” – fogalmazott a Mercedes versenyzője.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről