Vágólapra másolva!
A Forma-1-be 2026-ban érkező Audi csapatánál felmerült, hogy szerződtessék a négyszeres világbajnok német pilótát, Sebastian Vettelt.

Az Audi hivatalosan csak 2026-ban érkezik a Forma-1-be, de a Sauber csapatának felvásárlása miatt teljes mértékben a német gyártó dönt a versenyzők kérdésében. Az istálló egyik pilótája Nico Hülkenberg lesz, akinek a társát még nem jelentették be, de az egykori Ferrari-főnök, a projekt élére kerülő Mattia Binotto nyitott lenne arra, hogy Sebastian Vettel náluk folytassa. A négyszeres világbajnok a 2022-es szezon végén vonult vissza az F1-től, a visszatérése hatalmas szenzáció lenne.

Sebastian Vettel visszatérhet a Forma-1-be?
Fotó: AFP/Andrej Isakovic

Vettel? Imádom őt, korábban dolgoztam vele már. Ismerve őt az ember először emberként csodálja a nagyságát, csak utána versenyzőként" - 

mondta Binotto, aki Mick Schumacherről is szót ejtett.

"Jelenleg még nem döntöttem. Pár hétbe beletelik majd. Körül akarok nézni, és meghozni a helyes döntést - nem csak rövid távra. Mick Schumacher? Ő is rajta van a listánkon, ahogy más versenyzők is. Nem sietünk, szeptember vége előtt meghozzuk a döntést" - idézte az f1vilag.hu az olasz szakembert.

A 2024-es F1-es szezon egyéni pontversenyét tizenhat versenyhétvége után a 303 pontos Max Verstappen vezeti a 241 pontos Lando Norris és a 217 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. A pontverseny negyedik helyén a 197 pontos Oscar Piastri áll, mögötte Carlos Sainz 184, Lewis Hamilton 164, Sergio Pérez 143, George Russell pedig 128 ponttal rendelkezik.

A konstruktőrök között a Red Bull 446 ponttal vezet, 8 ponttal megelőzve a második McLarent, 39-cel a harmadik Ferrarit és 154-gyel a negyedik Mercedest.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!