Következő mérkőzések
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok spanyol pilóta, Fernando Alonso 2026-ig marad az Aston Martinnál, ugyanakkor érzi, hogy hamarosan eljön számára a visszavonulás ideje.

A 42 éves Fernando Alonso tavaly fantasztikus szezont zárt, negyedik helyen végzett a vb-pontversenyben az Aston Martin pilótájaként. A kétszeres világbajnok jelenleg a 9. helyen áll az egyéni vb-pontversenyben, fiatalabb csapattársát, Lance Strollt 24 ponttal előzi meg. Alonso a 2026-os szezon végéig biztosan a brit csapatnál folytatja, ekkor már 45 éves lesz. A spanyol sztár még mindig imád versenyezni, de érzi, hogy hamarosan eljön számára a visszavonulás ideje.

The F1 Grand Prix Of Monaco
Fernando Alonso a visszavonulásáról beszélt
Fotó: NurPhoto via AFP/Stefanos Kyriazis/NurPhoto

Fernando Alonso: Ez mindent elvesz az életedből, ami boldoggá tesz

"Tudom, hogy hamarosan újra eljön a pillanat, amikor száz százalékban búcsút mondok az F1-nek, és még nem tudom pontosan, mit fogok csinálni utána. 

Kiváltságos emberek vagyunk, mindössze 20-an vezetünk Forma-1-es autót a világon, szóval logikus, hogy azt hiszed, hogy ez a legjobb dolog, amit csinálhatsz. Ugyanakkor ez mindent elvesz az életedből, ami boldoggá tesz" -

nyilatkozta Alonso.

"A jövőben a családom több versenyre jön majd el" - idézte a motorsport.com a spanyol pilótát, aki igyekszik mindenkinek megfelelni, hogy egyensúlyban maradhasson az F1-es pályafutása és a magánélete is.

A 2024-es Forma-1-es szezon június 21. és 23. között a Spanyol Nagydíjjal folytatódik. Kilenc versenyhétvége után a 194 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 131 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

 

 

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről