Következő mérkőzések
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Vágólapra másolva!
Az 1997-es F1-es világbajnok, Jacques Villeneuve szerint az Aston Martin pilótája, Lance Stroll csak édesapja kedvéért versenyez a Forma-1-ben.

Az Aston Martin kanadai pilótája, Lance Stroll idén sem teljesít kiemelkedően, és sokszor úgy tűnik, mintha a versenyzést sem élvezné annyira. Az 1997-ben F1-es világbajnok Jacques Villeneuve szerint a 25 éves versenyző inkább az édesapja, a brit istállót birtokló Lawrence Stroll álmait valósítja meg a száguldó cirkuszban, mintsem a sajátját. 

Villeneuve nem kímélte Strollt

Volt valaha választása? Akart ő valaha autóversenyző lenni? Vagy ez az apja álma? 

Az apja mindig nagyon-nagyon lelkes volt az autóversenyzés iránt" - mondta Villeneuve, aki az előző szezonban is többször keményen kritizálta honfitársát, fizetős versenyzőnek nevezve Strollt.

F1 Grand Prix of Canada
Lance Stroll kemény kritikát kapott a korábbi F1-es világbajnoktól
Fotó: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto

"Versenyző akart lenni, de neki nem engedték meg. És most éli meg az álmait. 

Szóval, a fiának volt ebbe beleszólása, vagy nem? Nem ismeri el a vereséget. Addig küzd, amíg be nem bizonyosodik, hogy igaza van. Nem adja fel. 

Ez nem egy rossz tulajdonság. De, mintha az Aston Martin visszafelé haladna. Nem tudom, miért, mert pénzt költenek és a tervezőcsapatot is megváltoztatták. Fernando Alonso nagyon jó abban, hogy kihozza a maximumot a lehetőségeiből. Újra kell szerveződniük, mert egy nagyszerű márka" - idézte az m4sport.hu, mit mondott Lawrance Stroll-lal kapcsolatban a korábbi világbajnok. 

Lawrence Stroll
Lawrence Stroll, az Aston Martin F1-es csapatának tulajdonosa
Fotó: AFP

A 2024-es Forma-1-es szezon június 21. és 23. között a Spanyol Nagydíjjal folytatódik. Kilenc versenyhétvége után a 194 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 131 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről