Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Élő:
Vágólapra másolva!
Alig, hogy bejelentette Esteban Ocon távozását az Alpine Forma-1-es csapata, máris megindultak a találgatások, hogy ki lehet a francia pilóta utódja.

Hétfőn jelentette be Esteban Ocon és az Alpine, hogy a következő évben már nem a csapatnál szerepel majd a pilóta, aki összesen öt évet töltött az istállónál. A 27 éves versenyző eddig 141 F1-es futamon vett részt, és egy győzelmet aratott, mégpedig a 2021-es Magyar Nagydíjon

Formula 1 - Media Day Of Monaco GP
Esteban Ocon öt év után távozik az enstone-i csapattól
Fotó: Andrea Diodato/NurPhoto

Az Alpine közleményéből nem derült ki, hogy hogy hol folytatja a francia pilóta, és az sem, hogy ki váltja őt a csapatnál. Egyelőre tehát csak találgatni lehet, mi lesz Ocon sorsa 2025-ben, de szakértők szerint lesz csapata a következő évben is

A formula1.com szakírója, Lawrence Barretto értesülései szerint Ocon ülésére az egyik legesélyesebb jelölt a 21 éves ausztrál Jack Doohan, aki a csapat utánpótlás-akadémiájának tagja. Doohan a Formula 2-es bajnokság tavalyi szezonjában második lett, összesen három futamgyőzelmet aratva.

Barreto szerint Doohan leigazolásával a csapat azt is megmutathatná, hogy az utánpótlás-program működik: "Az enstone-i csapat nagyra tartja őt, gyors és a csapatnál is szeretik, az Alpine pedig szeretné megmutatni, hogy az ő akadémiájuk valóban a csúcsig juttatja a tehetségeket." - írja a motorsport.com.

Doohan édesapja egyébként a legendás motoros Mick Doohan, akinek öt bajnoki címe van két keréken. 

F1 Grand Prix Of Monaco 2024, jack doohan
Sajtóhírek szerin Jack Doohan az egyik legesélyesebb jelölt a távozó Ocon helyére
Fotó: NurPhoto via AFP

A nemzetközi sajtóban Carlos Sainz és Valtteri Bottas nevét is az Alpine lehetséges jelöltjei között emlegetik, de a RacingNews365 közvélemény-kutatásából kiderült, hogy a rajongók legszívesebben Doohant látnák jövőre Pierre Gasly csapattársaként az Alpine-nál. 

A több mint 3 ezer szavazat 35,51 százalékát zsebelte be a fiatal tehetség, de nem sokkal maradt el mögötte Mick Schumacher sem, akire a voksok 32,61 százaléka érkezett. 

Schumacher volt főnöke, Günther Steiner azonban a napokban kijelentette, hogy az Alpine csapatának vezetői helyében biztosan nem szerződtetné a hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher fiát.

Az F1-es visszatérésére készülő német pilóta jelenleg a WEC hiperautó-kategóriájában szerepel az Alpine-nál, arra pedig kevés esély mutatkozik, hogy komoly eséllyel pályázna a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton megüresedett ülésére a Mercedesnél.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről