Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A háromszoros Forma-1-es világbajnok, Max Verstappen nem számít könnyű hétvégére a Kanadai Nagydíjon, de a holland pilóta szerint a Red Bull előrelépést fog mutatni a monacói teljesítményéhez képest.

Az energiaital-gyárosok nem remekeltek a bő egy héttel ezelőtti Monacói Nagydíjon, ugyanis Max Verstappen csupán a 6. helyen tudott végezni az időmérőn, a versenyt pedig ugyanebben a pozícióban fejezte be. Az eredmény már csak azért is meglehetősen csalódást keltő, mert a szezon első négy versenyén (Bahrein, Szaúd-Arábia, Ausztrália és Japán) a melbourne-i futamot kivéve mindig Verstappen és Pérez állt a dobogó két legfelső fokán, mégpedig ebben a sorrendben. Azóta viszont valami megváltozott. 

F1 Grand Prix of Monaco
Max Verstappen a hatodik helyen végzett Monacóban
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto

A Milton Keynes-i alakulat az utóbbi hetekben nehéz időszakot él át, Verstappen pedig elárulta, hogy egyelőre nem teljesen értik, miért szenvedtek Monacóban. Mivel a Red Bull látványosan küszködött a monte-carlói pálya bukkanóin és kerékvetőn, ráadásul a montreali pálya vonalvezetése és kialakítása rendkívül hasonló, így vélhetően a nemrég úraasztfaltozott kanadai versenypálya szintén komoly kihívások elé állítja majd a Red Bull csapatát. Verstappen nem is számít erős hétvégére a Red Bulltól.

Várnunk kell, hogy meglássuk, hogyan teljesítünk majd. Azt hiszem, új felület is lesz, ami szintén okozhat meglepetéseket, emiatt valószínűleg nem ez lesz a legerősebb hétvégénk. De talán egy kicsit jobb lesz, mint a monacói"

 — mondta a háromszoros világbajnok. 

"Gyengébbek leszünk minden olyan pályán, ami rázós, vagy sok rajta a kerékvető, vagy sok kerékvetőt kell használni — tehát az utcai pályák kicsit nehezebbek lesznek. De remélhetőleg addigra jobban megértjük, mi történik.”

A Red Bull nem érdemelt győzelmet Monacóban

Verstappen nyíltan kritizálta az RB20-as monacói tempóját, és elismerte, hogy a csapatnak javulnia kell.

"Úgy érzem, tisztában vagyunk a helyzet súlyosságágával, mindent nagyon komolyan veszünk, de néha a dolgokat nem könnyű helyrehozni. Azonban nagyon dolgozunk rajta” – mondta a 26 éves pilóta.

A gyenge monacói hétvége után a címvédő kijelentette, hogy nem érdemelték meg, hogy a futamgyőzelemért harcoljanak.

"Szerintem inkább csak az autó tempóján kell még dolgoznunk. Természetesen szerettem volna ott lenni a dobogósok sajtótájékoztatóján, de nem érdemeltük meg, hogy ott legyünk ezen a hétvégén"

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről