Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Liam Lawson, a Forma–1-be tavaly berobbant új-zélandi pilóta rendületlenül keresi a helyét a jövő évi rajtrácson, és készen áll arra, hogy távozzon a Red Bulltól, ha nem kapja meg a lehetőséget.

A 22 éves új-zélandi pilóta tavaly robbant be, amikor a szeptemberi Holland Nagydíj második szabadedzésen az ausztrál Daniel Ricciardo a gumifalba csapódott és eltört a keze. Lawsonnak hirtelen kellett beugrania az AlphaTauriba, mégis kiemelkedően szerepelt, ráadásul a Szingapúri Nagydíjon a kilencedik helyen végzett, ezzel ő lett a csapat második pilótája, aki pontot szerzett a 2023-as szezonban. 

Japanese Super Formula Championship / Liam Lawson
Az új-zélandi Liam Lawsont hatalmas tehetségnek tartják
Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri

Az idény utolsó öt versenyére aztán Ricciardo visszatért és visszakapta az ülését az AlphaTaurinál, az új-zélandi pilóta pedig azóta is vár az újabb lehetőségre, de úgy tűnik, kezd elfogyni a türelme. Lawson jelenleg is a Red Bull kötelékében van, továbbra is tartalékpilóta az a testvércsapat AlphaTaurinál, de kijelentette, hogy ha nem kapja meg a lehetőséget, akkor szétnéz máshol is. 

A Red Bullnál nemrég kijelentették, hogy "nagyon elégedettek" a Ricciardo és Cunoda Júki felállással, Lawson pedig erre azt reagálta, hogy nem fogja megvárni, amíg a Red Bull előlépteti. 

Fogalmam sincs, mi lesz, minden változik, sok pilóta mozgásban van"

 – mondta Lawson a Talksportnak.

„Jelenleg nem igazán tudom, hol nyúljak bele, de ez az, amiért minden nap dolgozom. 

Szeretnék a Red Bull csapatával versenyezni az F1-ben. Jelenleg ők a legerősebb csapat, és már hatodik éve velük vagyok. Ha választhatnék, a Red Bullnál lennék. De akkor is a Forma-1 a célom, ha ott nincs hely. Bárhol szívesen versenyeznék”

 – folytatta az új-zélandi pilóta. 

F1 2023 United States Grand Prix
Liam Lawson érkezését rengetegen várják a Forma-1-be
Fotó: NurPhoto via AFP/Gongora

Jelenleg kilenc meg nem erősített hely van a 2025-ös F1-es rajtrácson, köztük kettő a Red Bull csapatánál. Lawson éppen ezért tudni akarja, hogy a Red Bull milyen tervei vannak a jövőre nézve. 

"Mindig szóba kerül. A Forma-1-ben minden héten változik valami. 

Mindig azon dolgozom, hogy kiderítsem, hol tartok a csapaton belül a jövőm szempontjából. Az biztos, hogy nem úgy akarok bekerülni a Forma-1-be, mert valaki megsérült. Úgy akarok bekerülni a Forma-1-be, hogy egy csapat engem akarjon teljes munkaidőben”

 – tette hozzá Liam Lawson. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről