Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A korábbi F1-es versenyző, Ralf Schumacher szerint a Haas pilótája, Kevin Magnussen hamarosan eltiltásra számíthat ebben az idényben, ráadásul a helyét is elveszítheti a következő szezonra jelenlegi csapatánál.

A Haas pilótája, Kevin Magnussen ebben a szezonban még nem alkotott maradandót, mindössze 1 pontot gyűjtött, büntetést azonban lényegesen többet kapott már. A dán versenyző legutóbb a Monacói Nagydíjon okozott balesetet, melynek köszönhetően rajta kívül Sergio Pérez, valamint saját csapattársa, Nico Hülkenberg is kiesett. Magnussen mindössze két büntetőpontra van attól, hogy eltiltsák egy hétvégétől, Ralf Schumacher szerint pedig erre hamarosan sor kerül majd idén.

Forma-1, Bahreini Nagydíj
Kevin Magnussen lehet az F1 történetében a hatodik eltiltott pilóta
Fotó: AFP (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)

Egyre nagyobb bajban a Haas versenyzője

"Sikerülni fog neki, ha így folytatja. 

Ő mindig fejjel rohan a falnak. A pilótafülkén kívül ő egy rendkívül kedves és családszerető ember, de amikor lecsukja a sisakrostélyt, olyan benyomásod van, hogy azok a dolgok, amik általában ott vannak, hirtelen eltűnnek" - 

jellemezte a Haas pilótáját a legendás Michael Schumacher testvére.

A 31 éves dán pilótának az a legnagyobb problémája, hogy az összes büntetőpontját az idei szezonban szedte össze, ami azt jelenti, hogy leghamarabb a következő év elején fog elévülni néhány pontja, addig viszont nem mehet bele semmi veszélyes manőverbe, nehogy vétkesnek találják - írta meg a motorsport.com. Magnussen Monacóban megúszta a büntetést, de csak azért, mert első körös incidensről volt szó.

Kevin Magnussen
Kevin Magnussen egyre közelebb az eltiltáshoz
Fotó: AFP (Photo by NICOLAS TUCAT / AFP)

Magnussennek nem csupán az egyfutamos eltiltástól kell félnie, hanem attól is, hogy végleg elveszítheti helyét a Haas csapatánál. 

A dán helyére az Alpine-tól kirúgott Esteban Ocon kerülhet 2025-ben, miközben a Ferrari-tehetség Oliver Bearman érkezése is szinte garantált.

A 2024-es Forma-1-es szezon június 7. és 9. között a Kanadai Nagydíjjal folytatódik. Nyolc versenyhétvége után a 169 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 113 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik. 

Kapcsolódó cikkek

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről