Vágólapra másolva!
A Red Bull Forma-1-es csapatának háromszoros világbajnoka, Max Verstappen sokkoló vallomást tett, ugyanis a holland pilóta elárulta, milyen egészségügyi következményekkel járt a 2021-es Brit Nagydíjon történt balesete, amikor Lewis Hamiltonnal ütközött.

Három évvel ezelőtt a világbajnoki címért harcoló Max Verstappen és Lewis Hamilton a Brit Nagydíj első körében óriási tempónál összeütközött, és a Red Bull gumifalba ütközött sztárjának nemhogy fel kellett adnia a futamot, de még kivizsgálásra kórházba is szállították, ugyanis a becsapódás során 51G-s erőhatások érték. Ezzel szemben Hamiltont ugyan később megbüntették, de a versenyt megnyerte. 

max verstappen
Max Verstappennek látási problémái vannak a Lewis Hamiltonnal történt balesete óta
Fotó: AFP

Az eset miatt Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója odáig ment, hogy kijelentette, a hétszeres világbajnokot el kellene tiltani, míg a Mercedes pilótája váltig állította, hogy ő semmit nem csinált rosszul és riválisa volt az, aki nem hagyott neki elég helyet. 

A 61-szeres futamgyőztes Verstappen most a Red Bulletin legújabb számában felelevenítette a tíz legemlékezetesebb győzelmét, ezek között pedig megemlítette a 2021-es Amerikai Nagydíjat is. Ekkor árulta el, valójában a silverstone-i baleset óta látási nehézségekkel küzd, ez pedig az austini futamon is komoly gondokat okozott neki. 

A silverstone-i balesetem óta látási problémákkal küszködöm, különösen a hullámzó pályákon, vagy ahol sok reklámtábla van a pálya szélén. Az austini futamon nem csupán Lewis ellen harcoltam, hanem az elmosódó képek ellen is. Olyan volt, mintha egy motorcsónakot vezettem volna 300 km/órával!

 Soha nem beszéltem erről korábban, de néhány körön keresztül annyira rossz volt, hogy komolyan fontolgattam, hogy leállítom az autót. Az egyetlen dolog, ami segített, az volt, hogy a légzésemre koncentráltam, miközben Lewis ott lihegett a nyakamban. Fontos győzelem volt, amire égető szükségem volt a világbajnoki címért vívott küzdelemben" – árulta el a háromszoros világbajnok. 

Az interjú során Verstappen felfedte azt is, hogy melyik számára a legfontosabb győzelem. Talán nem meglepő, hogy a holland a 2016-os Spanyol Nagydíjat nevezte meg, mivel ez volt pályafutása első sikere, ráadásul rögtön a Red Bullnál futott első versenyén megszerzett – mindössze tíz nappal azután, hogy a Toro Rossótól a Milton Keynes-i alakulathoz került.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről