Vágólapra másolva!
Balesetet szenvedett a Forma-1-es biztonsági autó az Olasz Nagydíj helyszínén, Monzában: Bernd Mayländer alaposan alaposan összetörte az Aston Martint.

Bernd Mayländer épp az ilyenkor szokásos nagysebességű tesztet végezte a legendás olasz aszfaltcsíkon, a monzai pálya 

Parabolica nevű kanyarjában azonban elveszítette uralmát az Aston Martin felett, és a sóderágyon átszáguldva a TechPro-gumifalnak ütközött

 - szúrta ki az F1vilag.

F1, safety car, Bernd Mayländer
Alapsoan összetört Monzában a biztonsági autó

Összetört a biztonsági autó Monzában

A biztonsági autó és az orvosi autó minden versenyhétvége csütörtökjén tesztet tart a pályán a rendszerellenőrzések miatt, és ebbe maximális sebességgel teljesített körök is beletartoznak, hogy a vezetők felkészüljenek a hétvége éles bevetéseire. Monzában is éppen ez a teszt zajlott csütörtök délután - írja a Racingline. 

A hírek szerint szerencsére

sem Bernd Mayländer, sem utasa nem sérült meg a balesetben, az autóban azonban első ránézésre nagy károk keletkeztek. A pályán lévő orvosi autó megállt, hogy azért megvizsgálja őket. 

Nem kizárt, hogy a teljesen új aszfalt megtréfálta Mayländert a monzai pálya utolsó, egyik legnehezebb kanyarjában, így a gumifalnak csapódott.

Az FIA rövid közleményben megerősítette, hogy az Aston Martin már vizsgálja a baleset okát, és mindenkit megnyugtatott afelől, hogy a tartalékautónak köszönhetően a hétvége folytatása zökkenőmentes lesz. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!