Vágólapra másolva!
Nehéz napokon megy keresztül Sergio Pérez, a Red Bull Forma-1-es pilótája. A mexikói versenyző a múlt vasárnapi bakui futam utolsó előtti körében a falnak csapódott, miután összeakadt a ferraris Carlos Sainz-cal. Péreznek azonban nagyobb gondja is van annál, hogy lemaradt a dobogóról, ugyanis a verseny után kórházba kellett szállítani az édesapját.

Antonio Pérez Garibay-t az Azeri Nagydíj után eszméletlenül találták meg a fürdőszobájában, ezt követően egy mexikóvárosi kórházba szállították. A RacingNews365 azt írja, hogy az egykori politikus szívinfarktus-közeli állapotban volt, amikor elájult az otthonában. 

F1 Grand Prix of Mexico - Practice
Sergio Pérez édesapja kórházba került a bakui futam után
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Gerardo Vieyra

A mexikói Medio Tiempo című lap Pérez édesapja PR-csapatának sajtóközleményéből kiemelte, hogy Antonio Pérez Garibay az után került szívinfarktus közeli állapotba, hogy fia összeütközött Carlos Sainz-cal. A 65 éves korábbi politikus ezt követően összeesett a fürdőszobájában, de szerencsére a mentősök gyorsan ellátták. Sergio Pérez édesapja jelenleg megfigyelés alatt áll a kórházban, de a hírek szerint stabil az állapota. 

Az egész a baleset után történt, talán a sokk idézte elő. Már megvizsgálták a szívemet, hogy kiderítsék, mitől ájultam el”

 – mondta az eset után Sergio Pérez édesapja, akit lehet, hogy kedden már ki is engednek a kórházból. 

Sergio Péreznek nincsenek könnyű napjai. A mexikói pilóta legutóbb az áprilisi Kínai Nagydíjon állhatott dobogóra, így a vb-pontversenyben is lecsúszott a nyolcadik helyre. A Red Bull pilótájának Bakuban reális esélye volt a dobogós hely megszerzésére. Charles Leclerc és Pérez csatájába a negyedik helyről előretörni próbáló Carlos Sainz is beleszólt, a Ferrari spanyol pilótája összeütközött a mexikóival, így mindkét autó a falban kötött ki, ezzel mindketten kiestek a versenyből.

„Carlos keresztülhúzott a pályán. Roppant csalódáskeltő. 

Legalább a dobogóra kellett volna állnia Péreznek. Teljesen tönkrevágta a futamát, és komoly károkat okozott, létfontosságú pontokba került számunkra a konstruktőri világbajnokságban. Megnyerhette volna a versenyt. Szívszaggató ez a csapat számára, hogy az utolsó körökben buktunk el egy pódiumot"

 - nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!