Kiderült, mi a különbség az osztrák és a magyar Fanta között - videó

Vágólapra másolva!
Július közepén nagy felháborodást váltott ki Magyarországon, amikor kiderült, hogy az olasz Fanta változatának gyümölcstartalma magasabb, mint a magyar verzióé. Most a Mindmegette a magyar Fantát az osztrák kiadással hasonlította össze.
Vágólapra másolva!

Az egyperces videóból kiderül, hogy míg az osztrák termékben cukrot használnak, addig a magyar változatban fruktóz-glükóz szirup található.

A gyümölcstartalom azonban mindkét italban öt százalék - számolt be róla a Magyar Nemzet.

További részletek is kiderülnek a videóból, amelyet itt tekinthet meg:

@mindmegette.hu A Fanta íze és összetétele országonként eltérő lehet. Nemcsak a narancstartalom, de a felhasznált édesítőszer is különbözhet, sőt akár a palack is, amibe beletöltik az üdítőt. Összehasonlítottuk, miben tér el egymástól az osztrák és a magyar Fanta. Akadtak különbségek. #fanta #narancs #narancstartalom #ausztria #magyarország🇭🇺 #termékteszt #mindmegette ♬ eredeti hang – Mindmegette.hu - Mindmegette.hu

Korábban már beszámoltunk róla, hogy óriási felháborodást keltett a Magyarországon kapható Fanta: kiderült, hogy itthon nemcsak kevesebb az ital gyümölcstartalma, de az azt előállító cég még a világ legnagyobb szennyezője is. 

A Fanta narancsot többféle receptúra alapján gyártják, ezért országonként eltérő az üdítőital narancs-, cukor-, glükóz-fruktóz szirup-tartalma és egyéb, akár mesterséges édesítőszer felhasználásával is készülhet.

Az ügyben megszólalt a NÉBIH is.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!