12 ezer iPhone csúcsmobilt tud venni az, aki megnyeri a lottó főnyereményét

Vágólapra másolva!
Egy pillanata alatt milliárdossá válhatnak azok, akik megnyerik a lottó főnyereményt a héten. Ugyanis a Az Ötöslottó főnyereménye mostanra átlépte a 6 milliárd forintot. Ebből az összegből, akár meg lehet vásárolni Magyarország legdrágább kastélyát is, vagy közel 10 darab 28 karátos gyémánt gyűrűt is belefér ennek a hatalmas lottófőnyeremény összegébe. Azonban nem mindenki dönt úgy, hogy azonnal elkölti a milliárdjait. Egy felmérésből kiderült, hogy emberek mire költenének legszívesebb, ha övék lenne a 6,2 milliárd forint.
Vágólapra másolva!

Az Ötöslottón 217 napja nincs telitalálat, ez az oka annak, hogy mostanra 6,222 milliárd forintra hízott a lottó főnyeremény összege. Ekkora összegből teljesen új életet is kezdhetne a nyertes, ez azonban nem jellemző az emberekre, sőt vannak akik elképesztő összegeket költenek  nyereményből, hogy minél több luxuscikket tudjanak vásárolni. 

Lottó főnyeremény
Aki a héten eltalálja az ötöslottó nyerőszámait, ő viheti haza a 6,2 milliárdos lottó főnyeremény összegét. 
Fotó: Roman Samborskyi/Shutterstock 

Mire lenne elég a 6, milliárd forintos lottó főnyeremény?

Vannak akik befektetnék a nyert összeget. A 6,2 milliárdból pedig akár 200 darab egykilós aranyrudat is megvásárolhat az, aki ezen a hétvégén jól tippeli meg az Ötöslottó nyerőszámait. Az aki inkább ezüstöt venne ezen a pénzen, egy kilós ezüstömbből pedig 12 és félezret tud majd megvenni. 

A lottó főnyereményből még Magyarország legdrágább kastélya azé a játékosé lehet, aki tökéletesen eltalálja a számokat.  A Pest vármegyei Prónay-Patai-kastély, Acsa egyik dombján helyezkedik el. A barokk épületet 1740-ben építtette Prónay Gábor, aki a 18. században élt ott a családjával. A kastélyt többször kibővítették az évek alatt, aztán egy idő után lakatlanná vált. Jelenleg is üresen áll, emiatt pedig eladásra bocsájtották. A Prónay-Patai-kastélyt 4 milliárd forintért lehet megvásárolni. 

Ha már az ország legdrágább kastélyáról volt szó, akkor azt is eláruljuk, hogy ebből  a pénzből hányszor lehetne megvenni a legolcsóbb lakást. A VII. kerületi, Hernád utcában, a főváros egyik legolcsóbb lakásáért 5 millió forintot kérnek. 

Tehát a 6, 2 milliárd forintos főnyereményt 1200 ilyen lakásra is ehetne elkölteni. 

Az ingatlanok mellett pedig bően telne a világ legújabb iPhone telefonjára is, pontosabban annak 24 karátos arannyal bevont, exkluzív változatára. Ez a telefon 3500 euróba, azaz kb. 1 millió 400 ezer forintba kerül. Ami azt jelenti, hogy akár egy kisebb település összes lakójának lehetne ilyen mobilja, mivel a milliárdos nyereményből 4.400 darab ilyen készüléket lehet vásárolni. 

Ha megelégednénk a készülék 16-os szériájának egyik jól felszerelt változatával, akkor annak nagyjából 500 ezer forintos árát tekintve, mintegy 12.400 példányban lehetne abból vásárolni a lottó főnyeremény birtokában.

Mindezek mellett  a világ egyik legdrágább gyémántgyűrűje is a lottónyertesé lehet. A fehér-arany arany eljegyzési gyűrűt egy 28 karátos gyémánt díszíti, ezért ez az ékszer több mint 600 millió forintba kerül. 

image

Mindezek ellenére egy felmérésből kiderült, hogy a magyarok mire költenének, ha az övék lenne ez a történelmi nagyságú összeg. A legtöbben

  • tanulásra
  • karrier építésre / önmegvalósításra
  • bulizásra

költenék a rengeteg pénz. De vannak olyanok is akik beutaznák a világot, vagy egy nagyobb ingatlanba költöznének. Egyesek pedig a családtagjaik között osztanák szét. Azok pedig akik nincsenek megelégedve magukkal, attól sem riadnának vissza, hogy drága plasztikai műtétekre is befizessenek. 

 

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!