Ütötte-verte, majd halálra szúrta saját anyját egy nő Nyíregyházán

Vágólapra másolva!
Nyugdíjas anyjára támadt egy 50-es éveiben járó nő tavaly nyáron, nyíregyházi lakásában. Először ütni-verni kezdte az idős nőt, majd egy hegyes tárggyal halálra szúrta. Életfogytiglani fegyházbüntetés várhat rá.
Vágólapra másolva!

Az 50-es éveiben járó nő 2023. június 1-jén, délelőtt, felkereste anyját nyíregyházi lakásán, majd ismeretlen okok miatt rátámadt és közel egy órán keresztül

ütötte-verte és rugdosta a 80 éves asszonyt, végül egy  hegyes eszközzel többször nyakon és fejen szúrta. Az idős nő a helyszínen meghalt.

A főügyészség gyilkosság miatt emelt vádat a középkorú nő ellen, és életfogytiglani fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy legkorábban 25 év elteltével kerülhet feltételesen szabadlábra.

Édesanyját, verte, és, szurkálta, halálra, a, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vármegyei, Főügyészség, sajtóközleménye,
Fotó: ugyeszseg.hu / ugyeszseg.hu

2022 augusztusában egy fiatal nő támadt az anyjára budai lakásukban. A vita addig fajult, hogy a nő kést rántott, és kis híján halára szúrta vele anyját. A középkorú asszony életveszélyesen megsérült, csak a gyors és szakszerű orvosi ellátásnak köszönhetően sikerült megmenteni. 

2022 januárjában pedig egy gyöngyösi fiatal anyját és nagynénjét is megkéselte. Április 13-án ötezer forintot kért az anyjától, hogy ki tudja fizetni a telefonja javíttatását. Az asszony nem adott neki. Ezen úgy felháborodott, hogy felkapott egy 13 centis kést és az anyja felé szúrt, meg is sebezte a jobb kezét. Ezt látta a nagynénje, aki a húga segítségére sietett. Verekedni kezdett a férfival, aki előbb mellkason majd hasba szúrta a nőt, aki életveszélyesen megsérült. A késelés után a férfi eltette anyja telefonját és kimenekült a lakásból. Nem sokkal később, az utcán fogták el a rendőrök. Mint kiderült, gyakran drogozott, ami agresszív viselkedést okozott nála.

Szintén késsel a kezében követelt pénzt anyjától egy borsodi férfi, majd amikor az asszony nem tudott neki adni, az apjához fordult segytségért. Mire nála sem járt sikerrel, ismét késsel kezdett fenyegetőzni, egészen addig, amíg kizsarolt tőlük egy 2000 forintos pezsgőt és 1000 forintnyi készpénzt. Mint kiderült, nem ez volt nála az első eset, hogy erőszakosan próbált pénzt követelni szüleitől.

Ahogyan az Origo is beszámolt, néhány hónappal ezelőtt egy férfi kegyetlenül meggyilkolta szüleit Újpesten. A szülők egy IV. kerületi társasházban éltek a Liszt Ferenc utcában. Az anya nyugdíjas volt, az apa pedig biztosítóként dolgozott. A szülők a 37 éves fiuknak idén vettek egy lakást az egyik közeli utcában, de ennek ellenére is, többször visszaköltözött a családjához, ugyanis a szülei aggódtak a fiú mentális betegsége, skizofréniája miatt.

Egy zuglói férfi pedig februárban halálra verte saját anyját, a gyilkosság után 2 órával elfogták a rendőrök.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!