A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3

Menczer Tamás: Ne a magyar legyen az áldozat!

Választások2024, Választások2024eredményváró, önkormányzati választás, európai parlamenti, választás, szavazás, Budapest, 2024.06.09., eredményváró rendezvény, Választások2024eredményváró, Fideszeredményváró2024, Menczer Tamás, Nacsa Lőrinc
Fotó: Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
Ne a magyar legyen az áldozat! Egy kép a múltból, Londonban Kovács Istvánnal közvetítettük a bokszot, és akkor még nem volt cirkusz a sportág körül - írta új fotója mellé a Facebookon Menczer Tamás, utalva az olimpiai bokszbotrányra.
Vágólapra másolva!

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint 

a jelenlegi esettel kapcsolatban látom azt az érvelést, hogy az algériai bokszoló valójában áldozat, mert ő nem tett semmi rosszat, nem operáltatta át magát, és semmi mást sem tett, a kromoszómáiról meg nem tehet. Tehát ő egy áldozat. Lehet. 

Hozzátette:

vannak olyan helyzetek, amikor elkerülhetetlen, hogy valaki áldozatnak érezze magát. Számomra politikusként és magánemberként is mindig az a legfontosabb, hogy ez ne a magyar legyen. Vagyis férfi kromoszómákkal rendelkező sportoló nők között ne indulhasson! Ennyi.

Ahogy azt az Origo is megírta, kedden este a női ökölvívók 66 kilogrammos elődöntőjében Iman Helif legyőzte a thaiföldi Janjaem Suwannaphenget, ezzel pedig eldőlt, hogy olimpiai aranyéremért küzdhet az algériai öklöző, aki XY kromoszómákból álló férfi DNS-sel rendelkezik. A találkozót, ahogy az várható volt, Helif egyhangú pontozással nyerte meg, csak úgy, mint Hámori Luca esetében, ahogy az is újra megtörtént, hogy amíg a párizsi szurkolók hangosan ujjongtak és ünnepelték Helifet, addig - ahogy a magyar bokszolónőt, úgy - a thai ellenfelét, Suwannaphenget is pfujolták és kifütyülték.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!