A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00VízilabdaMagyarország-Szerbia
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül6 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 894. napjáról.

 

07:23
augusztus 05, 2024
Vágólapra másolva!

Kötelező evakuálás

Ukrajna bejelentette a gyermekek és gondviselőik kötelező evakuálását a donyecki régió azon területeiről, ahol Oroszország katonai sikereet ért el. „Az ellenség nap mint nap bombázza e közösségek városait és falvait, ezért úgy döntöttek, hogy a gyerekeket szüleikkel vagy más törvényes képviselőikkel együtt evakuálják” – mondta Vadim Filaskin donyecki kormányzó. Idézte Novogrodovka városát, amely körülbelül 20 km-re van Novoszelivka Persa falutól, amelyet Oroszország állítása szerint vasárnap foglalt el. Filaskin elmondta, hogy 744 gyermeket és családjukat Ukrajna négy régiójába kellett áthelyezni.

06:41
augusztus 05, 2024
Vágólapra másolva!

Meghalt egy civil egy ukrán dróntámadásban

Az oroszországi belgorodi régió kormányzója közölte, hogy egy nő meghalt vasárnap egy ukrán dróntámadásban Sebekino városában, egy lakóházban. Az ukrán drónok több más épületet is megrongáltak a városban – mondta. 

Ukrajna tagadja, hogy polgári célpontokat támadott volna Oroszországon belül.

05:46
augusztus 05, 2024
Vágólapra másolva!

Rakétakoalíciót szeretne Ukrajna

Volodimir Zelenszkij az F-16-os vadászrepülők bemutatásakor felvetette, hogy a NATO-Ukrajna Tanácson belül vitassák meg azt az ötletet, hogy az Ukrajnával szomszédos NATO tagországok egyfajta "rakétakoalícióként" lelőjék az irányukba tartó orosz rakétákat.
Nem nevesítette, de minden bizonnyal Lengyelországra gondolt, ahol néhány hete már felvetődött egy ilyen típusú beavatkozás lehetősége.

04:32
augusztus 05, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: Ez a valóság, megjöttek az F-16-osok

Az F-16-osok már Ukrajnában vannak - ezt Volodimir Zelenszkij elnök jelentette be az ukrán fegyveres erők légierejének napján.
Hozzátette, hogy sem a vadászrepülők, sem a képzett pilóták száma továbbra sem elegendő, ezért a partnerországoktól további gépeket kért.

04:26
augusztus 05, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. augusztus 4-én az ukrán-magyar határszakaszon 7218 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 8486 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 60 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:22
augusztus 05, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt vasárnap

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!