A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

<P class="MsoNormal">Már a héten indulhat a szárazföldi támadás - Pakisztán készültségben

Vágólapra másolva!
Pakisztáni kormányzati és katonai források szerint még a héten megkezdődhet a szárazföldi támadás Afganisztán ellen. Erre abból is lehet következtetni, hogy magasabb a készültség a repülőtereken, és fokozottabbak a biztonsági intézkedések.
Vágólapra másolva!

A pakisztáni katonai vezetők utasították az ország légibázisainak irányítóit, hogy legyenek készen az amerikai csapatok szállító- és nehézfegyverzetű helikoptereinek fogadására - nyilatkozta egy magas rangú hírszerzési forrás a The Boston Globe-nak. Az érkező helikoptereket fel kell tankolni, mielőtt továbbindulnak Afganisztán felé.

A hírszerzési forrás azt is közölte, hogy a készülődés már elkezdődött, amit a biztonsági szint emelése is jelez. Hozzátette, hogy logisztikai támogatással és üzemanyaggal készülnek az amerikai csapatok fogadására. A név nélkül nyilatkozó forrás elmondta: "A művelet bármikor elkezdődhet. Katonák vagy tengerészgyalogosok kisebb csapataira számítunk. Nem nagy szárazföldi offenzívára, de speciális, célzott támadásra."

A Pakisztánba látogató Colin Powell külügyminiszterrel az oldalán Pervez Musarraf elnök megismételte elkötelezettségét az Amerika vezette terroristaellenes szövetség iránt, és hogy átengedi légterét, továbbá hírszerzési és logisztikai támogatást nyújt.

Pentagonbeli források nem erősítették meg, hogy még a héten szárazföldi erőket küldene Amerika Afganisztánba. Annyit közöltek, hogy a támadást még tervezik, de azt nem mondták, hogy mikor indul.

Korábban:

Két napon belül megkezdődhet az Afganisztán elleni szárazföldi támadás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!