Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

"Nem a halál kultúráját, hanem az életet üzenjük a világnak" - hirdette Soltész Miklós a FeltöltŐ keresztény zenei fesztiválon

SOLTÉSZ Miklós;
MTI/MTVA/MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
A magyar keresztény közösségek és testvéreik az élet mellett teszik le voksukat, nem a halál kultúráját, hanem az életet üzenik a világnak - mondta Soltész Miklós, egyházi és nemzeti kapcsolatokért felelős államtitkár vasárnap Gyergyószentmiklóson, a FeltöltŐ című háromnapos keresztény zenefesztivál szabadtéri ökumenikus istentiszteletén.
Vágólapra másolva!

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ előtti téren mondott beszédében elmondta: II. János Pál pápa már a kilencvenes évek elején figyelmeztette a "nyomorúságból épphogy kitört" népeket, hogy vigyázzanak, mert Nyugat-Európa - bármilyen jólétben él, bármilyen gazdagságban él, és látszólag mindene megvan a fiataloknak és időseknek, mégis - a halál kultúráját építi.
Soltész Miklós kiemelte, hogy 

ahogyan a tíz éve szentté avatott lengyel pápa is mindig az élet mellett állt, mindenki másnak is példát kellene venni róla. Az államtitkár egy személyes élménnyel is alátámasztotta üzenetét.

Felidézte: a hét elején a Magyar Országgyűlés elnökével, közel 700 zarándokkal, köztük száz erdélyivel együtt a czestochowai Szűz Mária-kegyhelyen járt zarándoklaton, amelyen az Országgyűlés díszőrsége is részt vett egyes koszorúzásokon. Ott mesélte el neki az egyik - hetvenes évek végén született - országgyűlési őr, hogy ma nem őrizhetné az Országgyűlést és a Szent Koronát, nem is élne, ha az anyja - aki a terhesség alatt súlyos beteg lett - az abortusz mellett dönt, orvosa ugyanis azt mondta neki, hogy csak így maradhat életben, és kerülheti el azt, hogy egy beteg, sérült gyereket hozzon világra.
 

Lehet, hogy nem vagyunk sokan, sok száz millió emberhez képest, de gondoljunk csak bele, először 11-12 apostolt küldött az Úr Jézus, majd 72 tanítványt, és mégis a kereszténység micsoda erőt ad kétezer év óta ennek a világnak" 

- mondta közönségének az államtitkár, miközben köszönetet mondott a FeltöltŐ keresztény zenefesztivált szervező Kántor Boglárkának, az összegyűlt fiataloknak, zenészeknek és lelkészeknek, hogy az életet hirdetik a világnak.

A reformátusokból és katolikusokból álló szervezőcsoport által előkészített FeltöltŐ fesztiválon - a rendezvény honlapján olvasható tájékoztató szerint - 

idén is magyarországi és erdélyi zenekarok váltják egymást a színpadon, valamint különböző felekezetű, egyszerű és ismert emberek tesznek tanúságot a hitükről.

 

Soltész, Miklós, SoltészMiklós, Miniszterelnökség, egyházi, és, nemzetiségi, kapcsolatokért, felelős, államtitkár,
MTI/MTVA/MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Fotó: MTI/Vasvári Tamás / MTI/Vasvári Tamás

"A FeltöltŐ alkalom célja, hogy a programra érkező emberek Istennel találkozzanak, és rájöjjenek, hogy a Vele való kapcsolatban élet és erő van. Szeretnénk, ha a rendezvény hidat építene az emberek és Isten között, valamint elősegítené a megnyílást, a falak lebontását egymás és a különböző felekezetek között. Örülnénk, ha az alkalmainkon megtérések, gyógyulások történnének, és ha ez előmozdítaná a változást, ébredést Gyergyószentmiklóson" - írták céljaikról a székelyföldi keresztény zenefesztivál szervezői.

Forrás: MTI

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről