A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNValter Attila
16:32KerékpározásVerseny
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:35AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Donald Trump visszatér oda, ahol meglőtték

Donald Trump, DonaldTrump, merénylet, lövés, kampány, alatt, meglőtték, vérzik, fül, fülön lőtték Trumpot, 2024. 07. 13.
Egy választási gyűlésén szombaton, az amerikai elnökjelölt megsérült
Fotó: Trump Campaign Office / Handout/Anadolu via Getty Images
Vágólapra másolva!
Donald Trump elnökjelöltet egy lövedék találta el egy nyugat-pennsylvaniai kampányrendezvényen elkövetett merénylet során. Ezt közölte pénteken az FBI, miután közel két hete folynak a találgatások arról, hogy mi okozta a jobb fülét ért véres sérülést - írta meg a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Ami Trump volt elnököt fülön találta, az egy lövedék volt, akár egészben, akár kisebb darabokra töredezve, amelyet a halott merénylő puskájából lőttek ki” 

– ez áll az iroda közleményében, amelyben igyekezett eloszlatni a július 13-i lövöldözésről szóló ellentmondásos beszámolókat. Christopher Wray FBI-igazgató a hét elején azt mondta a törvényhozóknak, hogy a tisztviselők még mindig elemzik a bizonyítékokat, hogy megállapítsák, mi találta el Trumpot:  golyó, repesz, üveg vagy valami más.

A volt elnökre, mostani republikánus elnökjelöltre magyar idő szerint július 13-án, szombaton éjjel lőttek rá a Pennsylvania állambeli Butler közelében tartott kampányrendezvényen, amely Donald Trump utolsó nyilvános választási gyűlése volt a republikánus konvenció, az országos jelölőgyűlés előtt. Szinte azonnal, már a merénylet utáni pillanatokban elindultak azok a vizsgálatok, amelyekkel arra keresik a választ, hogyan tudott ilyen közel kerülni a merénylő az elnökjelölthöz, hogyan lehetett tiszta rálátása Trumpra, és hogyan húzhatta meg az AR–15-ös puska ravaszát. Ahogy arról az Origo is beszámolt, az elnökjelöltet a fülén találták el, de nem az ő lett az egyetlen áldozat. 

Egy férfi a nézőtéren meghalt, két másik ember pedig súlyosan megsérült.

A Fox News egy, a merénylet kivizsgálását ismerő forrásra hivatkozva azt közölte, hogy a titkosszolgálat egyik mesterlövésze adta le azt a lövést, amely kiiktatta Thomas Matthew Crooksot és egyetlen golyóval tette. A lövész ugyan nem látott rá teljesen a célpontjára, mivel a látóterét eltakarták, de ilyen feltételekkel is sikerült elsőre eltalálnia a merénylőt. A férfi meghalt.

TRUMP, Donald
Donald Trump fülét bekötötték
Fotó: MTI/EPA/Justin Lane

A merénylet a titkosszolgálat legnagyobb kudarca volt Ronald Reagan elnök 1981-es megtámadása óta a Magyar Nemzet szerint. Kimberly Cheatle, a testület igazgatója, az amerikai titkosszolgálatnak küldött lemondó levelet egy nappal azután, hogy hétfőn a képviselőház felügyeleti bizottsága előtt tett tanúvallomása során a demokrata és republikánus párt képviselői hevesen bírálták, és több mint egy héttel azután, hogy Thomas Crooks július 13-án a pennsylvaniai Butlerben tartott nagygyűlésén merényletet kísérelt meg Donald Trump ellen. 

Trump pénteken beszélt arról a tervéről, hogy visszatér a merénylet helyszínére egy nagygyűlésre, hogy így tisztelegjen a merénylet halálos áldozata és a sérültek előtt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!