Táskába rejtett halott csecsemőt akart felvinni a repülőre

Vágólapra másolva!
Minden repülőtéren csak szigorú ellenőrzések után vihetjük fel a bőröndjeinket a repülőre. Ennek ellenére azonban, vannak olyan utasok, akik azt gondolják gond nélkül átjutnak az átvilágításon, ezért a legfurcsább módszerekhez is képesek folyamodni, csakhogy elkerüljék a lebukást. Így tett egy amerikai nő is, aki egy öv táskába rejtett egy egy hetes csecsemőt. Azonban a hajmeresztő esetek mellett a legtöbb hír a drogcsempészekről érkezik. Sőt mindezek alól Magyarország sem kivétel, a drogcsempészek már számtalan alkalommal tettek kísérletet arra, hogy több kiló drogot hozzanak be az országba. Nem jártak sikerrel.
Vágólapra másolva!

Már 10 évvel ezelőtt is rengetegen próbáltak próbáltak Magyarországra drogot csempészni a reptéren keresztül. 2014-ben egy nigériai férfi Eindhovenből Budapestre érkezett, amikor a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a pénzügyőrök ellenőrizték. Átvizsgálták a kézipoggyászát és a ruháját is, de nem találtak semmit. A férfi az ellenőrzés közben feszülten viselkedett, emiatt úgy döntöttek alaposabban megvizsgálják, ezért CT-re kórházba szállították.

Az orvosi vizsgálat során kiderült, hogy a férfi estében 101 kapszula található. 

Ezért kapszulákon drogtesztet végeztek, így kiderül, hogy az kokain. Összesen 1203 gramm kábítószer került elő, aminek a feketepiaci értéke meghaladta a 18 millió forintot. Ha kapszulák kiszakadtak volna, akkor a férfi perceken belül meghal, ugyanis a gyomrában lévő drogmennyiség, a halálos adag ezerszeresének felel meg.

Egy kilogramm drog volt a csempésznél
Fotó: NAV

Egy másik alkalommal a NAV  emberei egy konzervdobozokat tartalmazó küldeményre figyelek fel. Kiderült, hogy a fémdobozokban tartós élelmiszer helyett kábítószer volt. 

Összesen 823 gramm marihuána. 

A Spanyolországban feladott csomag légipostán keresztül érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre, és a címzésből az derült ki, hogy a drogot Magyarországon akarták terjeszteni.

Azonban nemcsak drogot próbálnak átjuttatni a különböző reptereken, volt aki egy csecsemőt akart átcsempészni a Fülöp-szigetekről, Amerikába. 

Egy 43 éves nőt a beszállási területen tartóztattak le a bevándorlási hivatala munkatársai, az egyik Fülöp- szigeteki reptéren. 

A nő derekán egy nagy méretű övtáska volt, amiről senki ne gondolta volna, hogy egy csecsemő fekszik benne, akit csak akkor vet elő, mikor a bevándorlási hivatal ellenőrzésén áthaladt. 

Az egy hetes csecsemő a Fülöp- szigetekről származott, és mint kiderült a nagynénje azért akarta Amerikába vinni a kisfiút, hogy ott oltásokat adjanak be neki és vallási szertartásokon vegyenek részt. 

Egy másik nőt a Port Moresby, Pápua Új-Guinea fővárosának repterén tartóztattak le, aki egy nagy táskát akart felvinni az egyik helyi járatra. Amikor a táskában lévő holmikat ellenőrizték, a biztonsági személyzet felfedezte, hogy a csomagban egy halott csecsemő holtteste van. 

poggyász, csomag, reptér
A kép illusztráció!
Fotó: SpencerWing/Pixabay

Ekkor a nő férjének sikerült elmenekülnie a helyszínről, miközben feleségét őrizetbe vették. A nő a kihallgatása során elmondta, hogy a táskán belül, egy takaróba bugyolálta a testet. A nő a biztonsági szeméyzet és a rendőrök is felszólították arra, hogy mutassa meg azokat a papírokat, amelyekkel engedélyezik, hogy egy másik országba szállítsa a holtestet. Azonban ezt a nő nem tudta igazolni. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!