Magyar Péterék nem ítélték el az Európai Parlamentben a Trump elleni merényletet

Donald Trump holds an election rally
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
A Donald Trump volt amerikai elnök elleni merénylet és a politikai erőszak elítéléséről kezdeményezett vitát a Patrióták Európáért (PfE) frakciója szerdán az Európai Parlamentben, ahol Magyar Péter pártjának képviselői mind tartózkodtak. Végül az EP nem ítélte el a Donald Trump elleni gyilkosságra irányuló merényletet.
Vágólapra másolva!

A Patrióták Európáért frakciója szerdán az Európai Parlamentben vitát kezdeményezett a Donald Trump volt amerikai elnök elleni merényletkísérletről és az európai politikai erőszakról.

Az erőszakot el kell ítélni

A Mandiner beszámolója szerint Gál Kinga, a csoport első alelnöke hangsúlyozta, hogy 

a politikai erőszaknak nincs helye a társadalmainkban, és el kell ítélni azt akkor is, ha szuverenista, patrióta politikusok ellen irányul, így a Donald Trump elleni merényletet is.

Az információk szerint a Fidesz frakciója hiába kérte, hogy a testület még aznap tartson vitát a támadásról és a politikai erőszakról Európában, majd adjon ki róla egy állásfoglalást. 

donaldtrump, fül, trump
Donald Trump volt amerikai elnök és 2024-es republikánus elnökjelölt gesztikulál a 2024-es republikánus nemzeti konvenció első napján a Fiserv Forumban, Milwaukee-ban, Wisconsinban, 2024. július 15-én. Donald Trump hivatalosan is elnyerte a republikánus elnökjelölt-jelöltséget, és egy jobboldali lojalistát választott jelöltjelöltnek, ezzel megkezdődött a múlt hétvégi sikertelen merényletkísérletet követő diadalmas pártkongresszus.
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

A javaslat végül 337 nemet kapott 119 igen és 15 tartózkodás mellett, így elutasították azt.

Gál Kinga a portál szerint  felhívta a figyelmet arra, hogy kedden a frakciójukat kizárták az alelnöki helyek szétosztásából, amivel szerinte „18 millió szavazónak nem adták meg a tiszteletet”, valamint sértették a demokráciát és a saját szabályaikat.

A név szerinti szavazás eredménye ITT tekinthető meg!

patrióták, gálkinga
A Patrióták Európáért frakció elítéli az erőszak minden formáját a politikai életben. 
Fotó: Facebook

Gál Kinga: A Patrióták Európáért frakció elítéli az erőszak minden formáját a politikai életben

A csoport első alelnöke a Facebookon közölte a frakció álláspontját:

"Mi, a Patrióták Európáért frakció, megdöbbenve figyeljük a politikai erőszak legújabb megnyilvánulásait Európában és Amerikában. Határozottan elítéljük az erőszak minden formáját a politikai életben. A Donald Trump amerikai elnökjelölt és Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merényletek nem maradhatnak következmények nélkül.

Elfogadhatatlannak tartjuk a baloldali politikai erők cinkos hallgatását és a patrióta politikusokkal szembeni erőszakos cselekmények legitimálását. Követeljük a politikai ellenfelek tiszteletét a baloldali diskurzusban, és méltányos és kiegyensúlyozott bánásmódot várunk a médiától.

Határozottan elutasítjuk az európai baloldal azon gyakorlatát, hogy minden politikai riválist szélsőjobboldalinak bélyegez, és mindenféle szégyenletes paktumokkal szembemegy a demokratikus játékszabályokkal. Ez sérti a demokrácia és a jogállamiság legalapvetőbb szabályait.

Határozottan elítéljük a politikai szereplőkkel szembeni erőszak minden formáját, és felszólítjuk a baloldali, globalista pártokat, hogy tartsák tiszteletben minden választó politikai döntését és véleményét, és hagyják abba az olyan pártok és politikusok démonizálását, akik nem ragaszkodnak az európai baloldal narratíváihoz. Intoleranciájuk megalapozza a politikai indíttatású erőszakot, és fenyegeti demokratikus intézményeinket".

Magyar Péter pártja ezzel is bizonyította, hogy háborúpárti

Magyar Péter hónapok óta hazudott arról, mi a valódi célja, most pedig már egyértelmű: uniós képviselő akart lenni, ami nemcsak jól fizet, de mentelmi joggal is jár. Magyar nemcsak arról hazudott, hogy nem akar képviselő lenni, hanem arról is, hogy háborúpárti, és mint kiderült arra, hogy ezt letagadja, a Néppárt szóvivője engedélyét adta. 

A Mandiner összefoglalója szerint a Néppárt szóvivője szerint Magyar csak azért mondta, hogy nem küldene fegyvereket Ukrajnába, hogy kivédje az ezzel járó negatív belpolitikai következményeket. Vagyis a Néppárt szóvivője jóváhagyta Magyar Péternek, hogy hazudjon a háborúval kapcsolatos álláspontjáról.

Magyar Péternek egyébként éppen nagyon jókor jön a képviselőség, hiszen a szexuális zaklatási botránya kapcsán sokkal nehezebben tudják majd felelősségre vonni, ugyanis védi a brüsszeli mentelmi joga.

A brüsszeli elitnek pedig nagyon jókor "jött" Magyar Péter, hiszen a magyar kormányt akarják gyengíteni, és abban bíznak, ez sikerülhet. A háborúpárti politikusok éppen ezért védik, és mentegetik Magyart.

Tehát azzal, hogy Magyar most tartózkodott, ismét azt támasztotta alá, hogy támogatja a háborút, az erőszakot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről