Percről percre

Folytatódnak a dróntámadások, az oroszok válaszcsapása nem marad el

Oroszország, Ukrajna, olajtároló, Proletarszk, dróntámadás, drón, orosz-ukrán háború, háború
Műholdkép egy ukrán dróntámadás során kigyulladt olajtárolóról az oroszországi Proletarszkban augusztus 21-én
Fotó: MTI/AP/Planet Labs PBC
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül6 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 912. napjáról.

 

07:38
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Az USA újabb támogatást jelent be Ukrajnának

Az Egyesült Államok mintegy 125 millió dollár értékű katonai segélycsomag bejelentésére készül Ukrajnának – jelentette augusztus 22-én az Associated Press meg nem nevezett amerikai tisztviselőkre hivatkozva. 

06:33
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint 15 ezren jöttek tegnap Ukrajnából

 Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 7616 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 8171 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság.

A beléptetettek közül a rendőrség 49 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. (MTI)

05:30
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Küszködnek az oroszok a Kurszk régióban

Az orosz parancsnokság úgy döntött, hogy nem helyez át jelentős erőket a Donbasz frontvonalából, hogy segítsen megállítani az ukránok támadását a Kurszk régióban – írta a Bloomberg.

Az ukránok harmadik hete tartó kurszki hadművelete „meglepte a Kreml-t”, az orosz védelmi minisztérium pedig „küszködik a hatékony válasz megszervezésével és az invázió visszaverésével – írta a portál.

” Ugyanakkor 

az orosz hadsereg nem változtat a donyecki régió elfoglalására vonatkozó tervein, 

és nem tervezi az offenzíva gyengítését a front ezen szakaszán. Az elmúlt hét során az oroszok előrenyomultak Pokrovszk térségében - erről korábbi posztunkban írtunk - amely az ukránok fontos logisztikai csomópontja a Donbászban. A helyi hatóságok már felszólították a lakosságot, hogy sürgősen hagyják el a várost.

Jan Matvejev katonai elemző szerint az Ukrajna által elfoglalt területek visszafoglalásához Kurszk régióban 40-50 ezer katona kell. A Bloomberg egyik forrása szerint a Kreml hadköteleseket akar felhasználni ebben a műveletben. Formálisan a sorkatonák Kurszk régióba helyezése nem sérti az orosz hatóságok ígéretét, hogy nem küldik őket háborúba Ukrajnába.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő és az orosz védelmi minisztérium nem válaszolt a Bloomberg megkeresésére.

04:45
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Pokrovszk kapujában az oroszok, menekül a lakosság

Az orosz hadsereg új stratégiai célja Pokrovszk város elfoglalása, mert a település hídfő lehet a Dnyipro és a Zaporizzsja elleni offenzívának - írta a The Economist. A várost evakuálják, a lap szerint a rendőrség és a helyi közigazgatás már elhagyta a várost, a lakosság sorban áll a bankoknál. Az orosz csapatok jelenleg 10 km-re vannak a várostól.

04:37
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz légibomba végzett két emberrel Szumiban

Az oroszok tegnap délután egy KAB irányított légibombát dobtak a Szumi területen lévő Esman településre, a támadásban két ember meghalt, egy megsebesült – írta ma a Kyiv Independent.

04:33
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt csütörtökön

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!