A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ettől a brit világháborús bejelentéstől tartott mindenki

Vágólapra másolva!
Az ukránok szabadon használhatják az Egyesült Királyságból kapott fegyvereket, amikor folytatják előrenyomulásukat Oroszországban - jelezte a brit védelmi minisztérium (MoD).
Vágólapra másolva!

A háború sújtotta Ukrajna az elmúlt hetekben meglepetésszerű támadást indított Oroszország ellen, többségében a civil lakossággal szemben. Az ukrán hadsereg megkezdte hadjáratát a Kurszki területen, az Ukrajna keleti határának túloldalán fekvő orosz régióban, azzal a nyilvánvaló céllal, hogy elvonja Moszkva erőit az oroszok által megszállt területekről - írja az Independent.

A brit védelmi minisztérium Ukrajnának "egyértelműen joga" van az Egyesült Királyság által önvédelmi célokra adományozott fegyverek használatához Oroszországon belül is.

Az ajándékozási folyamat során világossá tettük, hogy a felszereléseket a nemzetközi joggal összhangban kell használni

- tették hozzá. Az Egyesült Királyság által adományozott páncéltörő rakéták, tüzérségi, páncélozott járművek és más fegyverek hamarosan az oroszországi harcmezőkön is láthatók lesznek. A Storm Shadow rakétákat azonban továbbra sem lehet Ukrajna határain kívül használni. 

A Downing Street korábban ragaszkodott ahhoz, hogy ezeket a nagy hatótávolságú rakétákat csak az Ukrajnán belüli konfliktusokban lehet használni.

Az ukrán csapatok az elmúlt napokban egyre nagyobb területet hódítottak meg a kurszki térségben, miközben több orosz államban szükségállapotot hirdettek

Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!