Két szörnyű buszbaleset is történt ma Pakisztánban, rengeteg a halott

Vágólapra másolva!
Legalább 35 ember meghalt és több tucatnyian megsérültek, miután két különálló buszbaleset történt néhány óra különbséggel Pakisztánban. A buszbalesetek gyakoriak az országban, és a mostani két baleset mindössze néhány nappal azután történt, hogy a szomszédos Iránban 28 pakisztáni zarándok meghalt, miután buszuk felborult és kigyulladt.
Vágólapra másolva!

Az első baleset akkor történt, amikor egy Irakból Iránon keresztül hazatérő síita muszlim zarándokokat szállító busz egy autópályáról szakadékba zuhant Pakisztán délnyugati részén. 

Itt legalább 12 ember meghalt, 32 másik pedig megsérült.

A baleset a makráni autópályán történt. A sofőr elvesztette uralmát a busz felett, amikor annak fékjei meghibásodtak - mondta Qazi Sabir helyi rendőrfőnök. 

Órákkal később szintén több tucat ember meghalt, amikor egy busz szakadékba zuhant Kahuta körzetében, a keleti Pandzsáb tartományban.

A kormánytisztviselők és a mentési koordinátorok eltérő számadatokról számoltak be: a belügyminisztérium szerint 29-en haltak meg, míg a mentésben résztvevő önkéntesek szerint 22-en - számolt be róla a Sky.

Pakisztánban gyakoriak a buszbalesetek

Számos baleset történik a dél-ázsiai országban: az utak rossz állapota, és a nem megfelelően karbantartott járművek, valamint a gyenge biztonsági rendszer is több ezer ember életét követeli évente. A mostani két baleset mindössze néhány nappal azután történt, hogy a szomszédos Iránban 28 pakisztáni zarándok halt meg, miután buszuk felborult és kigyulladt egy hibás fékrendszer miatt.

Szörnyű buszbaleset történt Pakisztánban májusban is, rengetegen meghaltak.

Tavaly többen halálra égtek egy buszbalesetben szintén Pakisztánban. A busz a fővárosba, Iszlámábádba tartott, amikor összeütközött egy üzemanyagos hordókat szállító teherautóval és kigyulladt.

Tavaly februárban legalább 14 utas meghalt, 63-an megsérültek, amikor egy autóbusz a nagy sebesség miatt letért az autóútról és felborult.

Szakadékba zuhant egy busz 2022-ben Pakisztán délnyugati részén a rossz útviszonyok miatt. A buszon huszonketten voltak, közöttük nők és gyerekek is, a balesetet senki nem élte túl.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!