A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ritkaságnak számító luxusórákat árvereznek el Németországban

Secondhand Luxury Watch Sales Decline To Two-Year Low
Képünk illusztráció!
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Nagy értékű, főleg órákból és ékszerekből álló düsseldorfi csempészárut bocsátanak árverésre a hatóságok. Minden órát szakértő vizsgált meg, aki megállapította, hogy műszakilag hibátlanok, újszerű állapotban vannak és eredetiek. A luxusórákat a düsseldorfi repülőtéren foglalták le 2019-ben, egy pekingi utas a kézipoggyászában próbálta meg észrevétlenül kicsempészni őket.
Vágólapra másolva!

A vámhatóság olyan luxusórákat bocsát árverésre, amelyeket egy utazótól foglaltak le a repülőtéren. Az órákat a www.zoll-auktion.de aukciós oldalon lehet megvásárolni. A kezdő licitek 4425 eurótól (1,7 millió forint) 16 500 euróig (6,5 millió forint) terjednek.

Minden órát szakértő vizsgált meg, aki megállapította, hogy műszakilag hibátlanok, újszerű állapotban vannak és eredetiek

- írja közleményében a vámhatóság. 

Az ilyen árkategóriájú órák nem mindennaposak nálunk

- mondta a BILD-nek egy szóvivő. 

A Rolex és az Audemars Piguet luxusmárkák öt óráját augusztus 22-ig lehet megvásárolni. 

Rome Daily Life And Economy
Képünk illusztráció!
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

25 luxusóra volt a poggyászban 

Egy nagyszabású rendőri akció keretében a hatóságok több mint 25 luxusórát foglaltak le a düsseldorfi repülőtéren 2019-ben. 

Egy pekingi utas a kézipoggyászában próbálta meg észrevétlenül kicsempészni őket.

A férfi a mintegy 150 000 eurós (59 millió forint) pénzbüntetés mellett kilenc hónap felfüggesztett börtönbüntetést is kapott.

Korábban arról is írtunk, hogy minden idők legdrágább karórája lett Bao Dai, az utolsó vietnami császár Rolexe. Az óráért egy licitáló 5 millió dollárt fizetett 2017-ben. Mindössze három ilyen óra létezéséről lehet tudni.

Majdnem 200 tételt felsorakoztató óraaukciót tartottak 2019-ben a MOM Kulturális Központban. A kollekcióban ott volt az iraki légierő hivatalos órája, Maradona kedvence, de a búvárok és a hollywoodi sztárok kedvelt órája, a Panerai Luminor is. Az egyik legérdekesebb tétel pedig egy 200 éves, de máig a világ egyik legvékonyabb függőórája.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!