A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Orbán Viktor tusványosi beszédének hatására derülhetett ki, ki robbantotta fel az Északi Áramlatot

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet arról ír, hogy pár héttel azt követően, hogy Orbán Viktor tusványosi beszédében felhívta a figyelmet az Északi Áramlat kapcsán zajló vizsgálatok abszurditására, máris elkezdett tisztulni a kép. A legújabb magyarázatok szerint az ukrán vezetés képtelen volt uralni a saját katonai egységeit, a következmények pedig Németország Ukrajna-politikáját is alapjaiban befolyásolhatják.
Vágólapra másolva!

„Azt, hogy szó nélkül hagyjuk az Északi Áramlat fölrobbantását, hogy maga Németország szó nélkül hagyja a saját tulajdonában álló vagyontárgyával szemben – nyilvánvalóan az amerikaiak irányításával – végrehajtott terrorcselekményt, és erről egy hangot nem mondunk, nem vizsgáljuk, nem akarjuk tisztázni, nem akarjuk jogilag fölvetni, éppen úgy, mint Angela Merkel lehallgatásánál sem cselekedtünk helyesen, amit Dánia segítségével hajtottak végre, szóval ez nem más, mint a behódolás aktusa.” A fenti mondat Orbán Viktortól hangzott el július 27-én, Tusnádfürdőn.

Orbán Viktor hatására derülhet ki a titok

A Magyar Nemzet szerint 

érdekes, hogy mindössze néhány héttel később úgy tűnik, a tisztázási folyamatok mégis elindultak, vélhetően nem függetlenül a magyar miniszterelnök világszerte élénk visszhangot kiváltott beszédétől.

A portál emlékeztet, hogy a Wall Street Journal terjedelmes cikkben tárta fel az Északi Áramlat gázvezeték felrobbantását. A legújabb „félhivatalos” értelmezés szerint a robbantást ukrán katonák követték el 300 ezer dolláros „magánfinanszírozással”, méghozzá annak ellenére, hogy a holland, a német és az amerikai titkosszolgálatok is előre tudtak a Zelenszkij ukrán elnök által is elfogadott tervekről. 

Az amerikai lap szerint volt is próbálkozás a CIA részéről a robbantás elkerülésére, és Zelenszkij is meggondolta magát, majd kiadta a művelet leállítását célzó utasítást, jóllehet, ha minden igaz, csak szóban. Az ukrán hadsereg akkori vezetője, a jelenleg Ukrajna londoni nagyköveteként szolgáló Valerij Zaluzsnij ugyanakkor a legújabb narratíva szerint nem fogadta el főnöke utasítását. 

Még több információ elérhető ITT!

Azt nemrégiben írtuk meg, hogy Zelenszkij adhatta ki a parancsot az Északi Áramlat felrobbantására.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!