A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megmérgezhették a vizet a kölni katonai bázison - rendőrök vették körül a laktanyát

Vágólapra másolva!
Lezárták a kölni repülőtér melletti német katonai bázist, szabotázsakció gyanúja miatt: a közel félezer katonát és mintegy 1200 civilt foglalkoztató laktanyában a hírek szerint szennyeződhetett az ivóvíz. A Köln-Wahnban lévő bázis jelentőségét mutatja, hogy ott állomásozik az Olaf Scholz kancellár és miniszterei rendelkezésére álló katonai repülőgépflotta. Az intézkedés miatt a közeli geilenkircheni NATO-bázis – ahol a szövetség AWACS felderítő repülőgépeinek flottája található – megemelte a biztonsági szintet.
Vágólapra másolva!

Szabotázs gyanúja miatt lezárták a Bundeswehr Köln-Wahn-i laktanyáját – írja a német sajtó biztonságpolitikai forrásokra hivatkozva. A hírek szerint 

a bázis saját vízművénél rendellenességeket észleltek, illetve a létesítményt körülvevő kerítésen rongálást, behatolásra utaló nyomot találtak.

Arra vonatkozóan egyelőre nincsenek hírek, hogy ki juthatott be illegálisan a kölni katonai bázisra. Megbetegedésről sem érkezett hír, a laktanyát és környékét a rendőrség lezárta.

A Köln-Wahn-i lezárások miatt a közeli geilenkircheni NATO-bázison megemelték a biztonsági szintet, ott egy illetéktelen személyt távolítottak el a kerítés közeléből. 

Ezen a támaszponton állomásozik az AWACS felderítő repülőgépeinek flottája.

Az elmúlt hónapokban több ország, például Lengyelország, Németország, Nagy-Britannia és a Cseh Köztársaság is jelentett hasonló incidenseket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!