Adományt gyűjtött az anyja temetésére, majd felélte a pénzt egy nő

adomány,ellop
Azt mondta, semmi pénze nem volt.
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Adománygyűjtést szervezett egy brit nő anyja temetésére tavaly nyáron, az illető azonban megtartotta magának a pénzt. A 28 éves Danielle Kelly hetekkel a nő halála után készített egy GoFundMe oldalt elvileg azért, hogy legyen miből kifizetni a búcsúztatót, a gyakorlatban azonban közel sem ez történt.
Vágólapra másolva!

A csaló majdnem egymillió forintot lopott azáltal, hogy 43 ember járult hozzá az adománygyűjtéshez. Kelly-nek a nagybátyja körülbelül 500 ezer forintot adott a temetésre, azt azonban a nő nem fizette ki. Amikor a család megkérdezte, hogy hová tűnt a pénz, hazudott nekik - írja a The Sun.

A pénzt állítólag az édesanyja búcsúztatójára gyűjtötte, azt azonban bérleti díjra, számlákra és megélhetésére költötte, mert, ahogy fogalmazott, megélhetési problémákkal küzdött.

 Az önkormányzat számon kérte a nőt, aki megígérte nekik, hogy kifizeti a temetést. Ez azonban nem történt meg, nem vette fel a kapcsolatot a temetkezési vállalkozóval, a temetést végül az önkormányzat fizette. 

A bankszámláján jól látszik, hogy 

tavaly június 30-án majdnem egymillió forintja volt, ez az összeg három nap alatt 60 ezer forintra csökkent. 

 Többen követelik vissza a pénzt, többek között az önkormányzattól is. A bíróságon Kelly bűnösnek vallotta magát, 20 hét börtönbüntetésre ítélték, két évre felfüggesztve. 

Az akkori anyagi körülményeim miatt követtem el a bűncselekményt. Nagyon rosszul érzem magam emiatt, bánom.

 "Nemcsak a nyilvánosság és a közeli barátok nagylelkűségét használta ki a Go Fund Me Page révén, hanem a családtagoktól is elvette a pénzt, és egyenesen hazudott nekik arról, hogy mire költötték a pénzt. Szégyellnie kell a tettét" - mondta Stephen Hayes bíró.

Korábban beszámoltunk arról az esetről, amikor egy apa és a fia bementek az egyik XV. kerületi bevásárlóközpontba, ahonnan az egyik standtól ellopták egy állatvédő egyesület adománygyűjtő perselyét. Egy háború elől menekülőknek gyűjtő adománypontból is lopott egy illető. A vásárosnaményi férfi két táskányi adományt vitt el és azt tervezte, hogy még visszamegy három táskáért. Arról is írtunk, hogy valaki az egyik budapesti kifőzde pultjáról lopta el az adománygyűjtő ládát. Egy nő pedig egy tatabányai üzletből lopott el egy pénzzel teli adománygyűjtő ládát - videó. Közmunka, és vagyonelkobzás vár rá.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!