Magyar Levente: Magyarország a díszvendége az egyik leghíresebb kínai gazdasági vásárnak

Magyar Levente, a tárca parlamenti államtitkára (j) és Ho Li-feng kínai miniszterelnök-helyettes (b3) a 24. Kínai Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Vásár (CIFIT) megnyitóján Hsziamenben 2024. szeptember 8-án. MTI/KKM
Magyar Levente, a tárca parlamenti államtitkára (j) és Ho Li-feng kínai miniszterelnök-helyettes (b3) a 24. Kínai Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Vásár (CIFIT) megnyitóján Hsziamenben 2024. szeptember 8-án
Vágólapra másolva!
Hsziamen városában tartják a napokban Kína egyik legnagyobb és leghíresebb nemzetközi gazdasági vásárát, amelyen Magyarország díszvendégként vesz részt, miután Hszi Csin-ping kínai elnök budapesti látogatásán személyesen kérte fel erre hazánkat. Erről beszélt a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára megnyitó beszédében a helyszínen vasárnap a tárca tájékoztatása szerint.
Vágólapra másolva!

Nagy lehetőség és nagy megtiszteltetés ez nekünk, hiszen számos vállalat tud bemutatkozni termékekkel, szolgáltatásokkal, innovatív megoldásokkal"

 - tette hozzá.

Hsziamen Fucsien tartományban található, amely fontos Magyarországnak, mert innen érkezik a legtöbb kínai működőtőke, ezért tárgyaltunk a kormányzóval, városvezetéssel, hogyan lehet tovább bővíteni a kapcsolatokat - mondta az államtitkár.

Hozzátette: jövőre - 8. városként - Hsziamen is közvetlen légi összeköttetésbe kerülhet Budapesttel.

A felek tárgyaltak a kulturális kapcsolatokról is, hogy jobban megismertessék egymással országaikat. Fontos, hogy a gazdasági kapcsolatok mellett legyenek humán alapjai a hosszú távú nemzetközi együttműködésnek, amire nagy nyitottság van.

Magyarországot itt tisztelik és alapvetően szeretik"

 - mondta Magyar Levente.

Korábbi tájékoztatás szerint a vasárnap megnyílt 24. Kínai Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Vásáron a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 20-20 négyzetméternyi, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) pedig 60 négyzetméternyi kiállítási területen várja a szakmai látogatókat.

Az Agrármarketing Centrum (AMC) 60 négyzetméteres látványkonyhája friss ételekkel várja a látogatókat, a Magyar Bormarketing Ügynökség (MBÜ) 50 négyzetméteres alapterületű borbárral jelent meg a rendezvényen. A nemzeti standon bemutatkozik a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF), valamint a Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) is. A rendezvény remek lehetőséget biztosít a megjelent magyar cégek számára, hogy felkeltsék a befektetők figyelmét - közölték.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!