Vágólapra másolva!
Nem sikerült a bravúr a Pick Szegednek, amely a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján - az idegenbeli döntetlen után - egy góllal kikapott a vendég és címvédő szlovén Celje csapatától.

Férfi BL, nyolcaddöntő, visszavágó:
Pick Szeged - Celje (szlovén) 20-21 (12-9)
továbbjutott: a Celje, 44-43-as összesítéssel.

Az első mérkőzés döntetlenje után óriási lendülettel kezdett a Celje, és kihasználva a hazaiak sok hibáját, elhúzott 7-4-re. Ezt követően rendezte sorait a Szeged, elsősorban a védekezés és Szente kapus teljesítménye javult fel. Ebben a szakaszban a büntetők is utat találtak a szlovének kapujába, sorozatban négyszer volt eredményes a Pick (8-7). A szünetig hátralévő időben Bendó sziporkázott, három gólt szerzett, és éppen ilyen különbséggel vonulhatott pihenőre a Tisza-parti alakulat.

A fordulást követően állandósult a különbség, de később nagyobb sebességre kapcsolt a Celje, agresszívebben támadott, így a 46. percben egyenlített (17-17), vagyis még semmi sem dőlt el. Pattanásig feszültek az idegek, amikor egy újabb szegedi büntető kimaradt, a szlovénok viszont nem hibáztak, és megint átvették a vezetést (19-20, 52. perc). Ezt követően rendre a Celjénél volt az előny, ám a hazaiak egyenlítettek, az 55. percben pedig kettős emberelőnybe kerültek, azonban ezen periódus alatt nem esett találat.

Az utolsó két percben újra létszámfölénybe került a Szeged, de gólt kellett lőnie! Laluska ellen viszont támadó szabálytalanságot ítéltek, a túloldalon pedig Puljezevic, a hazaiak kapusa védett lábbal. Jött a záró 45 másodperc, Bendó a jobbszélről hibázott, majd Laluska ütésért piros lapot kapott, így elszállt a remény.

A Szeged igazi bravúrt vihetett volna véghez, hiszen a két hete még európai Szuperkupát nyerő címvédő ellen egészen a hajráig továbbjutásra állt. A negyeddöntő sorsolását kedden tartják Bécsben.

Mindent egy helyen az Eb-ről